Kariibi kitsekarri

Serveeri vürtsikat Jamaika lihahautist keedetud riisiga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hautamiseks sobiv kitselihatükk

1 laimi mahl ja riivitud koor

2 purustatud küüslauguküünt

3 sl õli

1 hakitud sibul

2 tl karripulbrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl Tabascot

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

50 g hästi paksu kookoskoort

1 tl soola

7.5 dl vett

2 sl hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Pane liha klaaskaussi. Lisa laimimahl ning riivitud koor ja küüslauk. Sega ühtlaseks ning kata kauss kaanega. Lase 2 tundi või järgmise päevani külmkapis maitsestuda.

Võta tulekindel haudepott. Kuumuta potis õli, lisa sibul ning hauta pehmeks. Pane sibul kõrvale.
Lisa marineeritud liha ning pruunista kiiresti tugeval kuumusel.

Lisa karripulber ja vürtsköömned. Prae 1 minut, siis lisa Tabasco, tomatipasta ning kookoskreem ning hauta 5 minutit.

Lisa sool ning vesi. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades poolteist kuni kaks tundi, kuni kitseliha on pehme.

Vahetult enne serveerimist lisa hakitud koriander. Kõrvale sobib keedetud riis.

Loe veel:

Briti kaupluseketi Sainsbury's retsept (Caribbean Goat Curry), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 20.04.2017 16:36

Mulle maitses. Tegin kitse kõhuäärest ja sai 2 tunniga valmis ka. Tip-Top toit :)