500 g hautamiseks sobiv kitselihatükk
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 purustatud küüslauguküünt
3 sl õli
1 hakitud sibul
2 tl karripulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl Tabascot
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
50 g hästi paksu kookoskoort
1 tl soola
7.5 dl vett
2 sl hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:keedetud riisi
Pane liha klaaskaussi. Lisa laimimahl ning riivitud koor ja küüslauk. Sega ühtlaseks ning kata kauss kaanega. Lase 2 tundi või järgmise päevani külmkapis maitsestuda.
Võta tulekindel haudepott. Kuumuta potis õli, lisa sibul ning hauta pehmeks. Pane sibul kõrvale.
Lisa marineeritud liha ning pruunista kiiresti tugeval kuumusel.
Lisa karripulber ja vürtsköömned. Prae 1 minut, siis lisa Tabasco, tomatipasta ning kookoskreem ning hauta 5 minutit.
Lisa sool ning vesi. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades poolteist kuni kaks tundi, kuni kitseliha on pehme.
Vahetult enne serveerimist lisa hakitud koriander. Kõrvale sobib keedetud riis.
Briti kaupluseketi Sainsbury's retsept (Caribbean Goat Curry), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Mulle maitses. Tegin kitse kõhuäärest ja sai 2 tunniga valmis ka. Tip-Top toit :)
Kariibi kitsekarri
Serveeri vürtsikat Jamaika lihahautist keedetud riisiga.