4 sl oliiviõli
2 sibulat
1 kg tükeldatud lambaliha
soola ja musta pipart
0.25 tl kaneeli
3 kooritud tomatit
2 sl piinia- või seedermänniseemneid
3 sl rosinaid
100 g poolitatud värskeid või kuivatatud aprikoose (nn kuragaa)
1 viilutatud roheline paprika
3.5-3.75 dl pikateralist riisi
4 sl värsket hakitud peterselli
7.5 dl veiselihapuljongit
Kuumuta ahjukindlas haudepotis õli, lisa sibul ning hauta pehmeks ja kuldseks.
Lisa lambaliha ja pruunista ümberringi.
Lisa sool, pipar ja kaneel. Lisa tomatid, piiniaseemned, rosinad, aprikoosid ja paprika. Kata ahjupott kaanega ning hauta 10 minutit.
Lisa riis, prae segades 2 minutit.
Lisa petersell ja puljong. Kata pott kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 20 minutit, kuni vedelik on imendunud.
Pane pott 150-kraadisesse ahju ning lase umbes pool tundi haududa.
Serveeri rohke küüslauguga maitsestatud jogurtiga.
Retsept on mugandatud retseptivihikust St Gregory's Cookbook.
See on väga maistev pilaff, olen proovinud.
Väga maitsev, natuke magusa alatooniga ja lihtne teha. Kogemata panin omaalgatuslikult ka küüslauku, mis tegi ainult head. Järgmine kord tehes suurendan köögiviljade kogust puuviljadega võrreldes. Seekord lõikasin aprikoosid pooleks ja need lagunesid hautamise käigus ära, aga võiks proovida ka tervete aprikoosidega. Kasutasin kondist lambaliha ja sobis suurepäraselt.
Ah jaa, unustasin lisada, et ma ei pidanud vajalikuks kasutada lambaliharoas veiselihapuljongit ja seetõttu asendasin puljongi palja veega.
Hea retsept tõesti!Ka mina ei lisanud rasvasele lambalihale puljongit.Piisas täitsa veest.Ning liha asemel kasutasin talle hakkliha.Paprikat panin ka punast ja kollast ning umbes kahekordses koguses retseptis antust.ka sibula ja küüslauguga liialdasin mõõdukalt:)
Parimaid pilaffe mida olen teinud. Lisasin ka küüslauku, 4 küünt, meile meeldib. Tomateid ei koorinud loomulikult, kõik muu sobis, kuigi esialgu tundus kaneeli lisamine imelik. Kõik maitsed sobisid siiski omavahel hästi.
Armeenia lambalihapilaff
Lambalihapilaff Armeenia moodi.