Pahupidi karamelline rabarbrikook

Prantslaste kuulsat tarte tatin'i saab lisaks õuntele valmistada ka rabarbrist. Rabarbri hapusust tasakaalustab hästi fariinsuhkru karamelline magusus.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Karamelline rabarbrikiht:

85 g pehmet võid

85 g fariinsuhkrut

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.25 tl soola

250 g tükeldatud rabarbrit

Tainas:

150 g pehmet võid

200 g fariinsuhkrut

3 suurt muna

175 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

0.5 tl jahvatatud kaneeli

3 sl piima vajadusel

Valmistamine

Vahusta pehme või, fariinisuhkur, kaneel ja sool ühtlaseks pastaks, määri see 25 cm koogivormi põhjale.

Lõika rabarbrivarred 1 cm viiludeks (kui kasutad noori rabarbrivõrseid, siis koorida pole vaja!), puista koogivormi.

Taina jaoks hõõru pehme või ja fariinisuhkur vahule, lisa ühekaupa vahustades munad. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel) omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kui tainas tundub liiga kuiv, lisa paar lusikatäit piima.

Määri tainas rabarbritükkidele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt (või siis alt :)) kuldpruun ja vormi servadest veidi lahti löönud.

Tõsta koogivorm ahjust välja ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Siis aseta serveerimisalus koogivormile ning pööra ettevaatlikult ümber, nii et fariinsuhkrune rabarbrikiht jääb nüüd koogi peale.

Serveeri vahukoore, vanillikastme või -jäätisega.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Heleen
postitatud 12.06.2011 19:23

Mulle väga maitses! :)

Mia
postitatud 09.06.2014 12:52

Väga maitsev.

Pille
postitatud 04.03.2018 14:59

Lemmikuid rabarbrikooke on palju, aga see on ka igati vääriline rabarbrikook :)