85 g pehmet võid
85 g fariinsuhkrut
0.5 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl soola
250 g tükeldatud rabarbrit
Tainas:150 g pehmet võid
200 g fariinsuhkrut
3 suurt muna
175 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
0.5 tl jahvatatud kaneeli
3 sl piima vajadusel
Vahusta pehme või, fariinisuhkur, kaneel ja sool ühtlaseks pastaks, määri see 25 cm koogivormi põhjale.
Lõika rabarbrivarred 1 cm viiludeks (kui kasutad noori rabarbrivõrseid, siis koorida pole vaja!), puista koogivormi.
Taina jaoks hõõru pehme või ja fariinisuhkur vahule, lisa ühekaupa vahustades munad. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel) omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kui tainas tundub liiga kuiv, lisa paar lusikatäit piima.
Määri tainas rabarbritükkidele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt (või siis alt :)) kuldpruun ja vormi servadest veidi lahti löönud.
Tõsta koogivorm ahjust välja ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Siis aseta serveerimisalus koogivormile ning pööra ettevaatlikult ümber, nii et fariinsuhkrune rabarbrikiht jääb nüüd koogi peale.
Serveeri vahukoore, vanillikastme või -jäätisega.
Pahupidi karamelline rabarbrikook
Prantslaste kuulsat tarte tatin'i saab lisaks õuntele valmistada ka rabarbrist. Rabarbri hapusust tasakaalustab hästi fariinsuhkru karamelline magusus.