1 dl riivsaia või 3 paksu nisuleivaviilu + veidi vett
500 g veisehakkliha või lambahakkliha
2 sibulat
1 väike tomat
1 dl hakitud värsket peterselli
4 sl hakitud värsket münti
1 sl hakitud värsket või 1 tl kuivatatud punet
0.5 sl punast veiniäädikat
soola ja musta pipart
Praadimiseks:oliivi- või taimeõli
Pane nisuleib kaussi, kata veega. Kui leib on pehmenenud, siis võta leivaviilud veest välja ja suru kuivemaks.
Pane hakkliha kaussi, riivi juurde sibul ja tomat (riivi kausi kohal, siis ei lähe sibula- ja tomatimahl kaotsi). Lisa hakitud ürdid, veiniäädikas, sool ja pipar. Kata kauss toidukilega ning lase vähemalt 4 tundi või isegi kuni järgmise päevani külmkapis maitsestuda.
Kui oled praadimiseks valmis, siis vormi hakkmassist käte vahel kreeka pähkli suurused pallikesed. Kuumuta suurel pannil umbes sentimeetri jagu õli keskmisel kuumusel. Lisa niipalju lihapalle, et neil oleks piisavalt ruumi. Prae, kuni lihapallid on ümberringi (umbes 4-5 minutit) kuldpruunid ning seest küpsed.
Tõsta köögipaberile tahenema. Puista peale hakitud münti või peterselli ja serveeri.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.
Ürtidega Kreeka lihapallid (keftedakia)
Keftedes ehk lihapallid - ja keftedakia ehk väikesed lihapallid - on tihti ainus liharoog kreeklaste meze-laual. Lihapallid tehakse enamasti lambalihast (keftedakia arni), kuigi veiselihast lihapallikesed on samuti levinud.
Soovi korral lisa hakkmassile paar lusikatäit riivitud laabijuustu või paar riivitud küüslauguküünt.