vett
1.5 l ribadeks lõigatud hiina kapsast või savoia kapsast
1.25 dl ribadeks lõigatud värsket münti
1.25 dl ribadeks lõigatud värsket koriandrit
1 väike punane sibul õhukeste pikiviiludena
1 väike tuline tšilli
0.5 kurki (eemalda seemned, lõika kurk ribadeks)
2 suurt ribadeks lõigatud porgandit
1 ribadeks lõigatud punane paprika
0.75 dl kergelt hakitud röstitud maapähkleid (arahhis)
Salatikaste:0.75 tl tšillipastat
1 hakitud küüslauguküüs
1.5 sl suhkrut
1 sl riisiäädikat
3 sl värskeltpressitud laimi mahla
2 sl vietnami kalakastet
3 sl maapähkliõli
Kuumuta keskmise suurusega potis vesi keemiseni, seejärel alanda kuumust. Lisa kanafilee ning keeda tasasel tulel 10-12 minutit, kuni liha on küps ja kahvliga torgates lihamahlad selged on. Tõsta kana veest välja ja lõika pikuti õhukesteks ribadeks. Pane kõrvale.
Valmista salatikaste: sega väikeses kausis tšillipasta, küüslauk, suhkur, äädikas, laimimahl, kalakaste ja maapähkliõli omavahel. Pane kõrvale.
Sega keskmise suurusega kausis kapsas, münt ja koriander omavahel ning tõsta suurele vaagnale.
Kapsasegule tõsta sibul, pipar, kurgid, paprikad ja kanaribad. Nirista peale salatikastet, kaunista maapähklite ja koriandriga ja serveeri.
USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Vietnamese Chicken Salad). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Mulle maitses hästi! Paprikat ma ei pannud, sest toorset paprikat ma ei saa süüa aga oli ka ilma väga hea!
Vietnami kanasalat
USA kokandusguru Martha Stewarti nägemus Vietnami kanasalatist (Gỏi Gà Bắp Cải).