3 sibulat
3 paprikat
0.5 tl ingveripulbrit
1 tl karripulbrit
1 tl soola
1 tl suhkrut
3 purustatud küüslauguküünt
4 tera nelki
50 g õli
4 tomatit
2 väiksemat kana
5 dl kookospiima
4 keskmist kartulit
Kuumuta õli suures haudepotis. Prae paksudeks viiludeks lõigatud sibul, ingver, karri, sool, suhkur, purustatud küüslauk, nelgiterad õlis pehmeks.
Lisa paksud tomativiilud ja riivitud sidrunikoor, kuumuta 2 minutit.
Lõika mõlemad kanad 8 tükiks ja lisa potti. Prae umbes 5 minutit.
Lisa kookospiim ja kuubikuteks lõigatud kartulid. Hauta tasasel tulel kaetult 30 minutit, kuni kartulid ja kana on küpsed.
Tõsta kanatükid korraks välja ja sega kaste hoolega õrnalt läbi. Kaste peab olema üsna paks.
Retsept on Bea Sandleri raamatust "African Cookbook" (Kuku paka, 1993). Siin hoopis teistsugune versioon.
Keenia kookoskana 'Kuku paka'
Kuku paka on Ida-Aafrika suahiilide roog, mida tuntakse nii Keenias kui ka Kongos.