Itaalia salat

Taanlased panevad sellist "itaalia salatit" (Italiensk Salat) võileiva peale, täpsemalt lahtise singivõileiva (keedu- või ahjus küpsetatud sink, mitte suitsusink!) või siis veisekeele võileiva peale.

Sobib kenasti rootsi lauale.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Rocca al Mare, Ülemiste ja Järve keskustes, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

3 keedetud porgandit

2 keedetud kartulit

2 õuna

2 marineeritud kurki

200 g sulatatud või konservitud herneid

150 g sinki

Kaste:

100 g majoneesi

100 g hapukoort

1 sl sinepit

1 sl veiniäädikat

soola

soola ja suhkrut

Kaunistuseks:

peterselli

2 tomatit

Valmistamine

Lõika kartulid, porgandid, õunad, sink ja kurk õhukesteks ribadeks. Lisa herned. 

Sega kastmeained ja lisa kaste ettevaatlikult segades salatile.

Pane salat kaussi ja kaunista tomatilõikude ja peterselliga.

Loe veel:

Taani retsept (italiensk salat), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 10.04.2011 16:27

Hea salat.

Pille
posted on 29.10.2015 17:54

Hexy tehtud pilt ka:

Kaare
postitatud 29.10.2015 15:26

Hapukas salat. Mulle maitses!

Mia
postitatud 27.06.2017 17:54

Hea vaheldus tavapärasele kartulisalatile, kuna kartul siin nii tugevalt ei domineeri. Veiniäädikat lisasin 1 tl. Maitses väga hästi.