Gruusiapärased riisitäidisega viinamarjalehed. Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept.
500 g hakkliha
100 g riisi
veidi kontsentreeritud tomatipastat
1 suur kooritud ja hakitud tomat
0.5 hakitud tšillikauna
0.5 hakitud paprikat
tšillipulbrit
soola
maitserohelist (peterselli, tilli, sibulat)
värskeid viinapuulehti
keedetud tulist vett
1 sl võid
Sega täidise jaoks hakkliha, riis ja maitseained omavahel.
Keeda viinamarjalehti mõni minut, kuni need värvi muudavad. Võta lehed potist välja, tee korralikult lahti ja aseta peopesale.
Tõsta lehe läikivale poolele täidis. Voldi leht kokku, alustades ülemisest servast. Keera rulli.
Pane rullid võitatud potti üksteise kõrvale. Vala peale niipalju vett, et rullid oleks vaevalt kaetud. Hauta kaane all tund aega.
Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (13.11.2002)
Dolma
Gruusiapärased riisitäidisega viinamarjalehed. Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept.