Dolma

Gruusiapärased riisitäidisega viinamarjalehed. Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

500 g hakkliha

100 g riisi

veidi kontsentreeritud tomatipastat

1 suur kooritud ja hakitud tomat

0.5 hakitud tšillikauna

0.5 hakitud paprikat

tšillipulbrit

soola

maitserohelist (peterselli, tilli, sibulat)

Lisaks:

värskeid viinapuulehti

keedetud tulist vett

1 sl võid

Valmistamine

Sega täidise jaoks hakkliha, riis ja maitseained omavahel.

Keeda viinamarjalehti mõni minut, kuni need värvi muudavad. Võta lehed potist välja, tee korralikult lahti ja aseta peopesale.

Tõsta lehe läikivale poolele täidis. Voldi leht kokku, alustades ülemisest servast. Keera rulli.

Pane rullid võitatud potti üksteise kõrvale. Vala peale niipalju vett, et rullid oleks vaevalt kaetud. Hauta kaane all tund aega.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (13.11.2002)

LISA KOMMENTAAR