300 g hakkliha
0.75 dl piima
0.5 dl riivsaia
1 muna
0.5 dl hakitud sibulat
100-150 g marineeritud peeti
1 hakitud küüslauguküüs
1 tl sinepipulbrit või sinepit
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
1 tl kuivatatud basiilikut
soola ja musta pipart
Sega kausis piim ja riivsai, lase veidi paisuda. Lisa sibul, muna, riivitud peet, hakkliha ja maitseained. Sega hakkmass ühtlaseks.
Vormi hakkmass 10-12 palliks ning aseta need võitatud muffinivormidesse. Küpseta 200kraadise ahju allosas 25-30 minutit.
Serveeri mädarõika-hapukoorekastme ja värske salatiga.
Idee on K-Marketist, pildi tegi Kaare.
väga mõnusad pätsid jäävad. muffinivormi kasutamine on hea mõte, teen seda teinekordki teiste kotlettidega... on vähem jändamist praadimise ja keeramise ja peale passimisega. ja vormis ei lagune laiali ka. ah ja seda ka, et ma kasutasin keedetud peeti - 2 peeti riivisin.
Väga mõnusad! Ja tõesti, muffinipann on igasuguste kotlettide tegemiseks äärmiselt mugav variant. Kasutan sagedasti.
Kasutan tavalist metallist muffinivormi. Kuna hakkliha on tavaliselt rasvane, siis pole vormi vaja ka määrida.
Lindströmi muffinid
Pikantse maitsega peedi-hakklihapätsid, mida küpsetatakse (silikoonist) muffinivormides.