400 g hakkliha
1-2 küüslauguküünt
0.75 dl ehk 50 g piinia- või seedermänniseemneid (nt Germund)
1 tl soola
näputäis musta pipart
1.5 dl kohvikoort või toidukoort
Kitsejuustukreem:100 g prantsuse chèvre kitsejuustu
2 dl maitsestamata jogurtit
Haki küüslauk, rösti piiniaseemned kuival praepannil kuldseks.
Sega hakkliha, küüslauk, munakollane, sool, pipar, rõõsk koor ja enamus piiniaseemnetest ühtlaseks hakkmassiks.
Vormi segust 8 suurt hakk-kotletti ning prae need võis kuldseks (3 minutit kummaltki poolt).
Suru kitsejuust kahvliga katki, sega juurde jogurt.
Serveeri hakk-kotlette kitsejuustusegu ja ahjus küpsetatud kartulisektorite ja aedviljadega.
Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (1/1999, Färsbiffar med pinjenötter). Pildi tegi Kaare.
Väga maitsev!
Meile maitses :)
Ei julgenud seemneid väga tugevalt röstida, sest mõtlesin, et saavad praadides küllalt kuumust. Tegelikult oleks võinud isegi pruunimaks röstida. Ka ilma piiniaseemneteta väga hea kotletiretsept! Mul pole varem nii mahlased ja maitsekad tulnud.
Igaks juhuks lisan, et tilk tõrva meepotti ei rikuks: riknenud seedermänniseemnetest jääb kibe järelmaitse suhu päevadeks, et mitte öelda nädalaks. Tasub vaadata säilitamistähtaega, kuna seedermänniseemned sisaldavad väga palju rasvainet.
Hea vihje, Mari! Rasvarohked seemned (mitte ainult piiniaseemned) võivad kergesti rääsuda, nii et tasub alati esmalt nuusutada ja mekkida, et ikka värsked on!
Hakk-kotletid piiniaseemnetega
Piiniaseemned lisavad lihtsatele hakklihakotlettidele mõnusa maitse- ja tekstuurinüansi. Serveeri koos kitsejuustukreemi ning ahjus küpsetatud kartulisektorite ja aedviljadega.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.