Hakk-kotletid piiniaseemnetega

Piiniaseemned lisavad lihtsatele hakklihakotlettidele mõnusa maitse- ja tekstuurinüansi. Serveeri koos kitsejuustukreemi ning ahjus küpsetatud kartulisektorite ja aedviljadega.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g hakkliha

1-2 küüslauguküünt

0.75 dl ehk 50 g piinia- või seedermänniseemneid (nt Germund)

1 munakollane

1 tl soola

näputäis musta pipart

1.5 dl kohvikoort või toidukoort

Kitsejuustukreem:

100 g prantsuse chèvre kitsejuustu

2 dl maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Haki küüslauk, rösti piiniaseemned kuival praepannil kuldseks.

Sega hakkliha, küüslauk, munakollane, sool, pipar, rõõsk koor ja enamus piiniaseemnetest ühtlaseks hakkmassiks.

Vormi segust 8 suurt hakk-kotletti ning prae need võis kuldseks (3 minutit kummaltki poolt).

Suru kitsejuust kahvliga katki, sega juurde jogurt.

Serveeri hakk-kotlette kitsejuustusegu ja ahjus küpsetatud kartulisektorite ja aedviljadega.

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (1/1999, Färsbiffar med pinjenötter). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 15.04.2009 21:12

Väga maitsev!

Pille
postitatud 11.01.2016 14:07

Zoozi tehtud pilt ka:

Kirsike
postitatud 29.08.2012 19:53

Meile maitses :)

Kaare
postitatud 11.01.2016 13:17

Ei julgenud seemneid väga tugevalt röstida, sest mõtlesin, et saavad praadides küllalt kuumust. Tegelikult oleks võinud isegi pruunimaks röstida. Ka ilma piiniaseemneteta väga hea kotletiretsept! Mul pole varem nii mahlased ja maitsekad tulnud.

Mari
postitatud 21.04.2016 14:24

Igaks juhuks lisan, et tilk tõrva meepotti ei rikuks: riknenud seedermänniseemnetest jääb kibe järelmaitse suhu päevadeks, et mitte öelda nädalaks. Tasub vaadata säilitamistähtaega, kuna seedermänniseemned sisaldavad väga palju rasvainet.

Pille
postitatud 23.04.2016 12:04

Hea vihje, Mari! Rasvarohked seemned (mitte ainult piiniaseemned) võivad kergesti rääsuda, nii et tasub alati esmalt nuusutada ja mekkida, et ikka värsked on!