Kauboi kartulid

Imelihtne moodus nn kauboi kartulite ehk koorega küpsetatud vürtsikate kartulisektorite valmistamiseks MEIRA kartuliglasuuri abil.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

1 pakk Meira kartuliglasuuri (nt küüslauguga)

4 sl õli

2-3 sl vett

Valmistamine

Pese kartulid hoolega puhtaks, lõika pikuti neljaks kuni kuueks sektoriks.
Sega ahjuvormis Meira kartuliglasuur, õli ja soovi korral veidi vett. Lisa kartulisektorid, sega hoolega läbi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-45 minutit, kuni kartulisektorid on küpsed.

Meira kartuliglasuure müüakse 35grammistes pakkides, Eestis on saadaval peamiselt kaks maitset: "tuline paprika" ja "küüslauguga". Fotol on kasutatud Laura kartuleid ja küüslauguga kartuliglasuuri.

LISA KOMMENTAAR

Siim
postitatud 27.05.2010 21:49

Hea vana nipp. Tavaliselt teen seda ise SantaMaria tüümianiga, veidi peab soola ka lisama ja voila! Olen proovinud ka muude maitsesegude+õliga kartuleid glasuurida, aga tüümian seni meie sõpruskonna lemmik.

Pille
postitatud 17.06.2010 16:27

Seda saab ka ilma spets maitseimedeta teha. Haki paar suuremat küüslauguküünt peeneks, kuumuta õlis (võid lisada ka kuivatatud basiilikut). Kartulid pane ahjuplaadile, maitseõliga pintselda kartulisektorid üle, saputa jämedamat soola natuke peale ja tulemus on ülihea.

Liiseli
postitatud 18.09.2010 17:05

Hea lihtne ja lapsed söövad :) Enamasti kasutan vaid soola-pipart ja mõnda kuivatatud ürti - pune, rosmariini või juba mainitud tüümiani.

Maili
postitatud 29.11.2010 20:22

Kas kartuleid üldse ei koori?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 30.11.2010 12:07

Maili - kui on õhukese koorega kartulid, siis tõesti pesen need lihtsalt hoolega puhtaks ja EI koori. Mulle meeldivad kõige enam LAURA kartulid. Kui kartulikoored Sind häirivad või on tegemist selliste vanemate kevadiste mugulatega, siis võib muidugi esmalt koored eemaldada.

Maili
postitatud 03.12.2010 07:46

Suured tänud:)

M
postitatud 18.10.2013 12:38

Tegelikult on saadaval neli maitset sellel glasuuril. Peale ülalmainitute on veel India ja Mehhiko oma ka. India meenutab piparkooki näiteks ja on liiga magus. Kõige parem siiski tuline paprika.

Hexy
postitatud 23.09.2018 20:42

Tegin ilma kartuliglasuurita, aga sellegipoolest olid väga head.