Pese kartulid hoolega puhtaks, lõika pikuti neljaks kuni kuueks sektoriks.
Sega ahjuvormis Meira kartuliglasuur, õli ja soovi korral veidi vett. Lisa kartulisektorid, sega hoolega läbi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-45 minutit, kuni kartulisektorid on küpsed.
Meira kartuliglasuure müüakse 35grammistes pakkides, Eestis on saadaval peamiselt kaks maitset: "tuline paprika" ja "küüslauguga". Fotol on kasutatud Laura kartuleid ja küüslauguga kartuliglasuuri.
Hea vana nipp. Tavaliselt teen seda ise SantaMaria tüümianiga, veidi peab soola ka lisama ja voila! Olen proovinud ka muude maitsesegude+õliga kartuleid glasuurida, aga tüümian seni meie sõpruskonna lemmik.
Seda saab ka ilma spets maitseimedeta teha. Haki paar suuremat küüslauguküünt peeneks, kuumuta õlis (võid lisada ka kuivatatud basiilikut). Kartulid pane ahjuplaadile, maitseõliga pintselda kartulisektorid üle, saputa jämedamat soola natuke peale ja tulemus on ülihea.
Hea lihtne ja lapsed söövad :) Enamasti kasutan vaid soola-pipart ja mõnda kuivatatud ürti - pune, rosmariini või juba mainitud tüümiani.
Kas kartuleid üldse ei koori?
Maili - kui on õhukese koorega kartulid, siis tõesti pesen need lihtsalt hoolega puhtaks ja EI koori. Mulle meeldivad kõige enam LAURA kartulid. Kui kartulikoored Sind häirivad või on tegemist selliste vanemate kevadiste mugulatega, siis võib muidugi esmalt koored eemaldada.
Suured tänud:)
Tegelikult on saadaval neli maitset sellel glasuuril. Peale ülalmainitute on veel India ja Mehhiko oma ka. India meenutab piparkooki näiteks ja on liiga magus. Kõige parem siiski tuline paprika.
Tegin ilma kartuliglasuurita, aga sellegipoolest olid väga head.
Kauboi kartulid
Imelihtne moodus nn kauboi kartulite ehk koorega küpsetatud vürtsikate kartulisektorite valmistamiseks MEIRA kartuliglasuuri abil.