Neerusupp (Rassolnik)

Vene köögist pärit supp.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g maitsevilju, st juursellerit

juurpeterselli

sibulat ja

porgandit

2 sl rasva

2 l puljongit

1 dl odrakruupe

4 kartulit

3 hapukurki

maitse järgi hapukurgileent

500 g neeru

soola

hapukoort

tilli

Valmistamine

Hauta tükeldatud maitseviljad rasvas.
Keeda kruubid puljongis poolpehmeks, lisa kartulikuubikud ja hautatud maitseviljad. Keeda, kuni kartulid on pehmed.
Veidi enne keetmise lõppu lisa rombikujulisteks tükkideks lõigatud kurgid. Keeda üheskoos läbi ja maitsesta. Kui supp on vähe hapu, lisa hapukurgileent.
Neerud keeda eraldi. Selleks lõika pestud neerud pikuti pooleks ja kupata. Pese seejärel uuesti külma veega ja pane külma veega keema. Keedetud neerud lõika õhukesteks viiludeks ja pane valmis supisse.
Valmis rassolnikule lisa hapukoort ja hakitud tilli.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" 1984
LISA KOMMENTAAR