1 sl võid või õli
1 sibul
400-500 g (kodust) hakkliha
1 sl nisujahu
5 dl vett või puljongit
4 sl Saare hapukoort
soola ja musta pipart
hakitud värsket tilli või peterselli
Kuumuta pannil või või õli. Lisa hakitud sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha on kenasti küps. Maitsesta soola-pipraga.
Puista peale nisujahu, sega läbi. Lisa vedelik ning hauta kastet kümmekond minutit. Lõpus sega juurde hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Hea lihtne hakklihakaste, mille traditsioonilisus saab murtud sinna lisatud tomatipastaga, sobib serveerida peale kartuli ja riisi, ka makaronidega. Maitses!
Teeme hakklihakastet harva, aga siis läheb ikka täie ette, nimelt lüüakse pann lausa läikima. Juurde pakun kartuliputru ja peedisalatit.
Mulle ka väga meeldis, panin rohkem hapukoort kah :)
Nonii,osasi asju sai muudetud ja tuunitud aga hakklihakaste on kyll jah selline asi mis järgi ei jää vist kunagi.
Meie laste lemmik! Ma segan jahu tavaliselt hakkliha hulka enne vedeliku lisamist.
Kiilike on sellise pildi saatnud 2010. aastal:
Kui on isu hakklihakastme järgi, kasutan just seda retsepti!
Hea lihtne retsept. Aitäh. Alati võtan selle lahti, et meelde tuletada, kuidas kõik käis. Väga tihti pole hakklihakastet teinud. Viimane kord praadisin sisse kukeseeni. Nämm.
Tõsiselt väga maitsev kaste. Sobib ka väga hästi tatraga.
Mõnus ja maitsev. Teen tihti ka toidukoorega jahukastme asemel. Lastele maitseb isegi rohkem. Toidukoorega retsept näiteks: https://healthyprotein.com/et/hakklihakaste/
Kodune hakklihakaste
Lihtne, kodune ja hea, eriti rohke maitserohelisega.