3 kartulit
2 sibulat
1 paprika
200 g hakkliha
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
5 dl puljongit
4 dl piima
soola ja musta pipart
1 tl kuivatatud punet
2 tl paprikapulbrit
Koori kartulid ja sibulad. Lõika kartulid viiludeks, haki sibul. Lõika paprika ribadeks.
Kuumuta sibul võis klaasjaks. Lisa hakkliha, pruunista. Lisa tomatipüree, kartuliviilud ja paprikaribad (jäta mõni paprikariba kaunistuseks). Vala juurde puljong ja piim. Keeda suppi, kuni kartulid muutuvad pehmeks (umbes 15 minutit).
Maitsesta soola, pipra ja teiste maitseainetega. Kaunista supp paprikaribadega, juurde paku leiba ja juustu.
Retsept on Kodukirja raamatust "Ahvatlevad argiroad" 1997, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Üllatavalt maitsev supp! Teen kindlasti teinekordki! Paprikapulbriks kasutasin 1 tl magusat ja 1 tl tulist suitsutet paprikat.
Meie peres üks lemmiksuppe! Väga mitu korda on seda saanud juba teha ja kindlasti teeme ka edaspidi!
Maitsev supp!
Tundub huvitav.
Pole kunagi niimoodi hakklihasuppi teinud aga pilt on ahvatlev, tuleb proovida.
Millegga piima asendada? Nt kaerajoogiga?
Mina kasutaksin kookoskoort :)
Hakklihasupp
Põnev tomati-piimaleemega supp.