Hakklihasupp

Põnev tomati-piimaleemega supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 kartulit

2 sibulat

1 paprika

1 sl võid või õli

200 g hakkliha

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

5 dl puljongit

4 dl piima

soola ja musta pipart

1 tl kuivatatud punet

2 tl paprikapulbrit

Valmistamine

Koori kartulid ja sibulad. Lõika kartulid viiludeks, haki sibul. Lõika paprika ribadeks. 

Kuumuta sibul võis klaasjaks. Lisa hakkliha, pruunista. Lisa tomatipüree, kartuliviilud ja paprikaribad (jäta mõni paprikariba kaunistuseks). Vala juurde puljong ja piim. Keeda suppi, kuni kartulid muutuvad pehmeks (umbes 15 minutit).

Maitsesta soola, pipra ja teiste maitseainetega. Kaunista supp paprikaribadega, juurde paku leiba ja juustu.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta praadimiseks õli või laktoosivaba võid. 
  • Puljongi võid teha kuubikust või ise. Loe "Kuidas keeta puljongit". 

Retsept on Kodukirja raamatust "Ahvatlevad argiroad" 1997, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 15.05.2011 20:14

Üllatavalt maitsev supp! Teen kindlasti teinekordki! Paprikapulbriks kasutasin 1 tl magusat ja 1 tl tulist suitsutet paprikat.

Pille
postitatud 06.04.2017 21:47

Kirsikese foto:

Anu
postitatud 05.03.2013 08:18

Meie peres üks lemmiksuppe! Väga mitu korda on seda saanud juba teha ja kindlasti teeme ka edaspidi!

Kaare
postitatud 05.04.2017 17:54

Maitsev supp!

Arved Pik
postitatud 30.10.2017 10:34

Tundub huvitav.

Eve Link
postitatud 31.03.2021 15:40

Pole kunagi niimoodi hakklihasuppi teinud aga pilt on ahvatlev, tuleb proovida.

alice
postitatud 17.11.2021 15:38

Millegga piima asendada? Nt kaerajoogiga?

Katrin
postitatud 17.01.2024 14:01

Mina kasutaksin kookoskoort :)