Valged vorstid

Pontsakad veise- ja sealihavorstid. Siin sobib kasutada sea küljeliha, ribiliha või/ja peekonit.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g veiseliha

400 g rasvast sealiha

2-3 tl soola

0.25 tl purustatud musta pipart

0.25 tl jahvatatud vürtspipart

0.5 tl ingveripulbrit

0.25 tl jahvatatud muskaatpähklit

veidi lihapuljongit

puhastatud seasoolt

Valmistamine

Lase veiseliha kaks korda ja sealiha üks kord läbi hakkmasina peene resti. Sega vürtside ja soolaga. Et vorstid saaksid mahlasemad, lisa veidi puljongit või vett.

Sõtku sitke vorstitäidis ja täida puhastatud seasooled hakkmassiga. Keeruta 15-20 cm pikkused vorstid ja kuumuta neid 15-20 minutit kuni 80-kraadises kuumas vees.

Enne lauale andmist prae pannil kuumas searasvas. Valgeid vorste võib ka kuumutada vees 40-60 minutit ja anda lauale praadimata.

Peeter Kardi retsept väikeste mugandustega, pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR