Mahlakad sealihavorstid praesibulalisandiga.
1 kg rasvast sealiha
200 g hakitud sibulat (u 2 keskmist)
veidi searasva
1 tl purustatud musta pipart
2 tl soola
puhastatud seasoolt
Aja liha läbi hakkmasina jämeda resti või haki noaga peeneks.
Haki sibul ja prae kergelt searasvas. Lase jahtuda ja lisa sealihale. Maitsesta liha soola ja pipraga.
Täida puhastatud seasooled üsna tihedalt saadud hakkmassiga.
Keeruta 10-15 cm pikkused vorstid ja kuumuta neid 25-30 minutit kuni 80-kraadises soolaga maitsestatud vees.
Serveeri musta leiva ja ahjukartulitega. Vorste võb ka praadida, sel juhul on heaks lisandiks pohlasalat.
Peeter Kardi retsept, väikeste mugandustega. Pildi tegi Ilse.
Petseri koduvorstid
Mahlakad sealihavorstid praesibulalisandiga.