Petseri koduvorstid

Mahlakad sealihavorstid praesibulalisandiga.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rasvast sealiha

200 g hakitud sibulat (u 2 keskmist)

veidi searasva

1 tl purustatud musta pipart

2 tl soola

puhastatud seasoolt

Valmistamine

Aja liha läbi hakkmasina jämeda resti või haki noaga peeneks.

Haki sibul ja prae kergelt searasvas. Lase jahtuda ja lisa sealihale. Maitsesta liha soola ja pipraga.

Täida puhastatud seasooled üsna tihedalt saadud hakkmassiga.

Keeruta 10-15 cm pikkused vorstid ja kuumuta neid 25-30 minutit kuni 80-kraadises soolaga maitsestatud vees.

Serveeri musta leiva ja ahjukartulitega. Vorste võb ka praadida, sel juhul on heaks lisandiks pohlasalat.

Peeter Kardi retsept, väikeste mugandustega. Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR