Suvikõrvitsa-hakklihavorm

Suvine hakklihaga vormiroog. Soovi korral paku kõrvale keedetud kartuleid või riisi.

Kogus
4-6 portsjonit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg suvikõrvitsat

2 suurt sibulat

400 g hakkliha

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

1 tl kuivatatud basiilikut

1.5 dl ketšupit

200 g mozzarella juustu

praadimiseks võid ja õli

Munakate:

4 muna

2 dl piima

1 tl aroomisoola või tavalist soola

tilli

Lisaks:

keedetud kartuleid või riisi

Valmistamine

Määri 20 cm x 30 cm ahjuvorm (ehk selline väiksem lasanjevorm) kergelt võiga. 

Lõika suvikõrvitsad viiludeks ja lao pooled viiludest võitatud ahjuvormi.

Kuumuta pannil või ja õli, lisa hakkliha ja sibul ning prae läbi. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja ketšupiga. Hauta veel paar minutit, siis vala vormi. Kata ülejäänud suvikõrvitsaviiludega.

Laota peale mozzarella-kuubikud. Klopi munad ja piim omavahel, maitsesta tilli ja aroomisoolaga. Vala vormi.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja roog pealt kuldne.

Nipid ja soovitused:

  • Lase roal enne serveerimist veidi taheneda ja jahtuda, siis saab seda paremini portsjoniteks jagada. 
  • Meie toimetaja Ilse kasutas seguhakkliha. Seahakkliha sobiks ka, veisehakkliha võib jääda natuke liiga kuiv. 
  • Kõige paremini sobivad saledad või keskmise suurusega suvikõrvitsad (nn rullkõrvitsad). Kui Sul on juba kabatšokimõõtu suvikõrvitsad, siis lõika need hästi õhukesteks viiludeks ja säti servad kohakuti. 

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 06.05.2008 21:36

nämmmm!

mex
postitatud 29.08.2008 17:32

mul tekkis kuidagi palju vett vormi, muidu tuli hea

Evelin
postitatud 26.09.2010 16:52

Meie selle sügise lemmik!!! Selle hakklihakoguse jaoks piisab ka 2 munast ja 1 dl piimast, siis ehk ei jää vedel ka.

br
postitatud 31.08.2015 17:13

mis suurusega vormi on mõeldud?

Riinsu
postitatud 06.09.2022 17:41

20 cm x 30 cm ahjuvorm (ehk selline väiksem lasanjevorm)

Ilse
postitatud 22.08.2019 15:45

Täitsa mõnus jäi. Hea retsept, mida saab vastavalt maitsele ja soovile kohendada, näiteks basiiliku asemel kasutada hoopis peterselli või punet, lisada kpüüslauku, ketšupi asemel näiteks mõnd kodust tomatihoidist. Ma tegin seekord retsepti järgi ja mulle maitses.