1 kg suvikõrvitsat
2 suurt sibulat
400 g hakkliha
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
1 tl kuivatatud basiilikut
1.5 dl ketšupit
200 g mozzarella juustu
praadimiseks võid ja õli
Munakate:4 muna
2 dl piima
1 tl aroomisoola või tavalist soola
Lisaks:Määri 20 cm x 30 cm ahjuvorm (ehk selline väiksem lasanjevorm) kergelt võiga.
Lõika suvikõrvitsad viiludeks ja lao pooled viiludest võitatud ahjuvormi.
Kuumuta pannil või ja õli, lisa hakkliha ja sibul ning prae läbi. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja ketšupiga. Hauta veel paar minutit, siis vala vormi. Kata ülejäänud suvikõrvitsaviiludega.
Laota peale mozzarella-kuubikud. Klopi munad ja piim omavahel, maitsesta tilli ja aroomisoolaga. Vala vormi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja roog pealt kuldne.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
nämmmm!
mul tekkis kuidagi palju vett vormi, muidu tuli hea
Meie selle sügise lemmik!!! Selle hakklihakoguse jaoks piisab ka 2 munast ja 1 dl piimast, siis ehk ei jää vedel ka.
mis suurusega vormi on mõeldud?
20 cm x 30 cm ahjuvorm (ehk selline väiksem lasanjevorm)
Täitsa mõnus jäi. Hea retsept, mida saab vastavalt maitsele ja soovile kohendada, näiteks basiiliku asemel kasutada hoopis peterselli või punet, lisada kpüüslauku, ketšupi asemel näiteks mõnd kodust tomatihoidist. Ma tegin seekord retsepti järgi ja mulle maitses.
Suvikõrvitsa-hakklihavorm
Suvine hakklihaga vormiroog. Soovi korral paku kõrvale keedetud kartuleid või riisi.