Kala tainas

Mõnus klassikaline suupiste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g kalafileed

50 ml sidrunimahla

soola ja musta pipart

peterselli

Tainas:

150 g ehk 2,5 dl nisujahu

1.5 dl piima

soola ja pipart

2 muna

Frittimiseks:

õli

Külm kaste:

300 g majoneesi

100 g marineeritud kurki või marineeritud seeni

suhkrut

tilli

Valmistamine

Puhasta kala nahast ja luudest. Lõika filee 1 x 5 cm kangideks. Marineeri kalakange sidrunimahla, soola, pipra ja hakitud peterselli segus - piisab ka 5 minutist ehk ajast, mis kulub taina segamiseks.

Sega jahu toasooja piimaga, lisa veidi õli ja lahtiklopitud munakollane. Lase 10-15 minutit külmkapis paisuda. Maitsesta lõplikult, lisa tugevaks vahustatud munavalge.

Kasta kalatükid tainasse ja prae rohkes rasvas kuldpruuniks (õli temperatuur 180-190 C).

Nõruta ja jahuta köögipaberil.

Serveeri kastme ja sidruniviiluga.

Kastme jaoks haki kurk või seened hästi peeneks, sega majoneesiga ja maitsesta.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

mari
postitatud 03.09.2008 17:45

Retsept on väga hea aga oleks jube tore, kui mittemidagiütlevate grammide asemel kasutataks nt 1/2 klaasi jahu, nagu ameerikas on kõik cup-es. Alati peab pool päeva netis kolama, et saada teada, kui mitu klaasi on 100g jahu :)

Pille
postitatud 05.08.2023 14:33

Mari, panime retseptis jahu juurde ka mahu. Selle pool-tassi mureks on see, et inimesed ei kasuta ikka mõõtenõusid vaid esimest ettejuhtuvat tassi ja need seinast seina.

Piia
postitatud 23.02.2024 22:13

Ühtlasi oleneb ka kui kohev on jahu. Mida tihkemalt klaasi saad, seda rohkem ka gramme.

Elis
postitatud 04.01.2011 15:47

Kasutasin peterselli asemel tilli ja tulemus oli väga maitsev. Kadusid laualt nagu soojad saiad.

Pille
postitatud 14.07.2021 13:15

Elise saadetud foto:

Blond
postitatud 23.11.2011 18:28

Kasutan kala marineerimisel ka tilli, mitte peterselli. Vahest hoian üle öö külmikus kausis kile all ja paremaks läheb. Unustage kastmes majonees - hapukoorest piisab. Kindlasti kasutada hapukurki, mitte marineeritud kurki. Mina lisan veel kõvaks keedetud riivitud muna ja tilli ikka kohe südamest.

Susanna
postitatud 14.12.2012 10:24

Kui kaua valmis tehtud kala taignas säilida võiks?

Ets.
postitatud 12.01.2020 13:30

Aasta.

Pille
postitatud 05.08.2023 14:34

Susanna, parim ikka valmistamise päeval, aga kuni paar päeva võib ka külmkapis hoida.

Enn
postitatud 06.02.2022 17:40

Pühapäevakokkaja kogemusi: Esmane kokkuvõte - väga hea! Lausa hingati ära laua pealt :) Paar täpsustust vähese kokkamispraktikaga tegelastele vähese praktikaga kokkaja poolt. See võiks kehtida siin ja edaspidigi - kasutajaskond oleks kohe laiem. Tõepoolest kuluks ära kaaluühikute asemel kasutada mahuühikuid (klaas, teelusikas jne). Konkreetsemalt selle retsepti kohta: ilmselt on 1,5 dl piima liiga palju - tainas tuli väga vedel ning jäi seetõttu üle. Või siis väike, paari sõnaga antud juhtnöör, näiteks nii: "kui tainas jääb liiga vedelaks, kasutage kalatükkide taignasse kastmiseks ja pannile panemiseks lusikat". Ilmselt igapäevakokkaja jaoks naeruväärselt tühine tarkus, aga vähese praktikaga oma perele üllatust valmistava pereisa jaoks Väga Vajalik Nõuanne! Aga igal juhul veelkord aitäh - kokkuvõttes sai väga maitsev pala!

Pille
postitatud 05.08.2023 14:33

Enn, tegin täna just perele ja pidin piima juurde lisama, sest tainas oli kuidagi liiga paks :) Eks see oleneb ka jahust ja munade suurusest.

Pille
postitatud 05.08.2023 14:37

Tegin täna perele, kalaks oli kohafilee. Peterselli polnud käepärast, seda ei pannud täna.