Seeneseljanka

Seda seene-tomatihoidist võib süüa niisama salatina või sakuskana, ent sellest saab valmistada ka väga maitsva seljankasupi või kasutada kastmepõhjana.

Eriti hästi sobivad erinevad riisikad (nt võiseen ehk kollariisikas) ja pilvikud. Kupatamist vajavad seened tuleks esmalt kupatada.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kupatatud seeni

näiteks kuuseriisikaid või pilvikuid või puravikke

500 g ribadeks lõigatud porgandit

1 kg tomatit

500 g sibulat

1 sl soola

1 sl suhkrut

200 g õli

3-4 küüslauguküünt

musta pipart

suur peotäis peterselli

suur peotäis tilli

2 sl 30%list äädikat

Valmistamine

Haki sibul ja tomat, tükelda seened, riivi porgand jämedalt, haki maitseroheline. 

Kuumuta potis õli, siis lisa sibul ja hauta klaasjaks. SIis lisa riivitud porgand ja kuumuta mõned minutid. 

Siis lisa ülejäänud ained (v.a. äädikas) ja lase 20 minutit podiseda.

Lisa äädikas, kuumuta veel paar minutit, seenesegu õrnalt segades.

Tõsta kuum seenehoidis steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas ja pimedas. 

Loe veel:

Retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiina-Mari
postitatud 16.09.2004 14:36

Proovisin teha puravikutega.Väga maitses.Naabrid kiitsid ka.

tziiki
postitatud 14.09.2010 14:50

selline hästi seenene :) (tomatit oleks võinud minu meelest pisut rohkem olla) ja kuidagi soolane tuli. Ilmselt suppi tehes jääb normaalne, aga salatina või nt makaronidega söömiseks on liialt soolane. Muidu maitsev.

Pille
postitatud 09.08.2016 22:11

Täpsustuseks, et pärast tziiki kommentaari oleme soola ja suhkru kogust 2x vähendanud, nii et soolane ei tohiks enam jääda.

Ilse
postitatud 09.08.2016 22:27

Väga hea hoidis! Kui enne keldrisse jõudmist otsa ei saa :D

Pille
postitatud 05.09.2023 18:56

Ilse pilt ka sellest 2016. a satsist: