2 kg kupatatud seeni
näiteks kuuseriisikaid või pilvikuid või puravikke
500 g ribadeks lõigatud porgandit
1 kg tomatit
500 g sibulat
1 sl soola
1 sl suhkrut
200 g õli
3-4 küüslauguküünt
suur peotäis peterselli
suur peotäis tilli
2 sl 30%list äädikat
Haki sibul ja tomat, tükelda seened, riivi porgand jämedalt, haki maitseroheline.
Kuumuta potis õli, siis lisa sibul ja hauta klaasjaks. SIis lisa riivitud porgand ja kuumuta mõned minutid.
Siis lisa ülejäänud ained (v.a. äädikas) ja lase 20 minutit podiseda.
Lisa äädikas, kuumuta veel paar minutit, seenesegu õrnalt segades.
Tõsta kuum seenehoidis steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas ja pimedas.
Retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Proovisin teha puravikutega.Väga maitses.Naabrid kiitsid ka.
selline hästi seenene :) (tomatit oleks võinud minu meelest pisut rohkem olla) ja kuidagi soolane tuli. Ilmselt suppi tehes jääb normaalne, aga salatina või nt makaronidega söömiseks on liialt soolane. Muidu maitsev.
Täpsustuseks, et pärast tziiki kommentaari oleme soola ja suhkru kogust 2x vähendanud, nii et soolane ei tohiks enam jääda.
retseptis kirjas 1spl soola- kui palju siis seda järgi jäi, kui 2x vähendasite???
Väga hea hoidis! Kui enne keldrisse jõudmist otsa ei saa :D
Kuidas šampinjonidega seda teha võiks? Kas praadida koos sibulaga kohe alguses läbi?
Seeneseljanka
Seda seene-tomatihoidist võib süüa niisama salatina või sakuskana, ent sellest saab valmistada ka väga maitsva seljankasupi või kasutada kastmepõhjana.
Eriti hästi sobivad erinevad riisikad (nt võiseen ehk kollariisikas) ja pilvikud. Kupatamist vajavad seened tuleks esmalt kupatada.