Lehttaina-kanapirukas

Serveeri sooja vormipirukat koos puljongi, kana- või aedviljapüreesupiga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

Täidis:

2 sl õli

500 g kanafileed

veidi soola

1 suur kollane paprika

300 g (kirss)tomateid

Kate:

3 muna

200 g kodujuustu

200 g Saaremaa riivjuustu

2 tl paprikapulbrit

1 tl sidrunipipart või musta pipart

maitse järgi soola

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika kanafileed pisikesteks tükkideks, maitsesta kergelt soolaga ja prae õlis kiiresti läbi. 

Lõika tomatid põigiti 5 mm paksusteks viiludeks, paprika pisikesteks tükkideks.

Kata ahjuplaat lehttainaga. Laota tainale kanatükid, kata tomativiiludega ja puista üle paprikatükikestega.

Mikserda munad lahti, lisa kodujuust, riivjuust, maitseained ja petersell. Jaota segu ühtlaselt pirukatäidisele.

Küpseta 200-kraadise ahju alaosas 35-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Tõsta pirukas koos plaadiga restile jahtuma. Lõika leigelt kandilisteks tükkideks.

LISA KOMMENTAAR

MSS
postitatud 20.03.2008 22:39

Tegin ja tuli hea välja, kuigi mul ei olnud kõiki vajalikke komponente (tomat ununes osta). Sõbrannad sõid plaadi peaaegu tühjaks... Igaljuhul soovitan proovida.

LIisi
postitatud 01.04.2010 10:01

üks imemaitsev mahlane pirukas, kuhu läksid sisse viimased meekana tükid. Piruka tegemiseks kasutasin väikest pirukavormi, millesse mahtus 250 g lehttainast ja teised kogused ka vastavalt selle võrra väiksemad kui retseptis antud. Tomatile ja paprikale lisaks läks pirukasse veel ka brokoli. Pirukas tuli tõesti väga maitsev. Aedviljad muutsid piruka tõeliselt kevadiseks - nii maitselt kui väljanägemiselt.

Pille
postitatud 14.06.2016 12:22

Liisi tegi sellise pildi:

mäx
postitatud 11.11.2011 17:23

väga maitsev pirukas, sellest võiks ennast lõhki süüa :P

Mia
postitatud 30.09.2014 09:05

Imehea! Mahlane ja hästi maitsestatud. Läheb kindlasti kordamisele.

Seakass
postitatud 12.06.2015 12:25

Ühinen kiiduavaldustega. Tõeliselt maitsev pirukas , mis valmib kerge vaevaga! Sobib nii peolauale, piknikule, kui ka hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks.

Riina Tallo-Pärn
postitatud 16.01.2018 22:34

Väga maitsev tuli välja :P

Kadri
postitatud 23.03.2018 21:53

Me teeme pärmi-lehttaignaga (põhjale heinzi ketchup) + tabasco kaste + ananass. Külalised kiidavad taevani. Mahlane ja maitsekas

Maripuu
postitatud 07.04.2020 19:43

Väga hea pirukas!

Miks
postitatud 27.11.2021 21:47

Miks nii vedel tuleb