500 g lehttainast
Täidis:2 sl õli
500 g kanafileed
veidi soola
1 suur kollane paprika
300 g (kirss)tomateid
Kate:3 muna
200 g kodujuustu
200 g Saaremaa riivjuustu
2 tl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart või musta pipart
maitse järgi soola
hakitud värsket peterselli
Lõika kanafileed pisikesteks tükkideks, maitsesta kergelt soolaga ja prae õlis kiiresti läbi.
Lõika tomatid põigiti 5 mm paksusteks viiludeks, paprika pisikesteks tükkideks.
Kata ahjuplaat lehttainaga. Laota tainale kanatükid, kata tomativiiludega ja puista üle paprikatükikestega.
Mikserda munad lahti, lisa kodujuust, riivjuust, maitseained ja petersell. Jaota segu ühtlaselt pirukatäidisele.
Küpseta 200-kraadise ahju alaosas 35-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Tõsta pirukas koos plaadiga restile jahtuma. Lõika leigelt kandilisteks tükkideks.
Tegin ja tuli hea välja, kuigi mul ei olnud kõiki vajalikke komponente (tomat ununes osta). Sõbrannad sõid plaadi peaaegu tühjaks... Igaljuhul soovitan proovida.
üks imemaitsev mahlane pirukas, kuhu läksid sisse viimased meekana tükid. Piruka tegemiseks kasutasin väikest pirukavormi, millesse mahtus 250 g lehttainast ja teised kogused ka vastavalt selle võrra väiksemad kui retseptis antud. Tomatile ja paprikale lisaks läks pirukasse veel ka brokoli. Pirukas tuli tõesti väga maitsev. Aedviljad muutsid piruka tõeliselt kevadiseks - nii maitselt kui väljanägemiselt.
väga maitsev pirukas, sellest võiks ennast lõhki süüa :P
Imehea! Mahlane ja hästi maitsestatud. Läheb kindlasti kordamisele.
Ühinen kiiduavaldustega. Tõeliselt maitsev pirukas , mis valmib kerge vaevaga! Sobib nii peolauale, piknikule, kui ka hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks.
Väga maitsev tuli välja :P
Me teeme pärmi-lehttaignaga (põhjale heinzi ketchup) + tabasco kaste + ananass. Külalised kiidavad taevani. Mahlane ja maitsekas
Väga hea pirukas!
Miks nii vedel tuleb
Lehttaina-kanapirukas
Serveeri sooja vormipirukat koos puljongi, kana- või aedviljapüreesupiga.