Trühvel verikäkiga

Põnev jõulune suupiste.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g kvaliteetset tumedat šokolaadi

120 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl tšillipulbrit või noaotsaga Cayenne'i

hakitud kuivatatud jõhvikaid soovi korral

Kaunistuseks:

verikäkki

Valmistamine

Haki šokolaad peeneks.

Vala koor potti ja kuumuta keemiseni. Tõsta pott tulelt, vala sisse hakitud šokolaad ja jäta 3-4 minutiks seisma. Sega läbi kuni saad ühtlase läikiva ganache. Kata kreem toidukilega nii, et kile on kontaktis kreemiga. Tõsta pott 1,5 h külmkappi.

Lõika verikäkist mõned õhukesed viilud. Suru pisikese küpsisevormiga välja väikesed tähekesed ja prae need pannil krõbedaks. Tõsta köögipaberile jahtuma.

Vormi tahenenud šokolaadikreemist pallid. Veereta palle kakaos ning kaunista jahtunud tähekestega.

Vaata veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR