vett
tumedat šokolaadi (u 60%)
Pese apelsin(id) kuuma veega korralikult puhtaks, soovi korral hõõru ka pehme harjaga. Lõika apelsini kooreosa 4-5 sektoriks, olenevalt apelsini suurusest, siis koori apelsin.
Pane apelsinikoored potti, kalla peale kuum vesi. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja vala vesi ära. Loputa koored, pane uuesti külma veega keema. Tee seda keetmist-kurnamist-loputamist kolm-neli korda.
Pane koored uuesti puhta veega keema, keeda 30 minutit. Seejärel võta apelsinikoored kurnlusikaga välja, lase jahtuda. Eemalda koortel sisemine valge kiht terava noaga kraapides. Lõika koored ribadeks (u 6-8 mm).
Siirupi jaoks pane potti 1 osa vett ja 2 osa suhkrut. Vee asemel võid kasutada ka apelsinidest pressitud mahla. Kuumuta keemiseni, siis keeda umbes 15 minutit tasasel tulel. Lisa apelsinikooreribad, sega läbi ja keeda veel pool tundi kuni koored muutuvad klaasjaks. Sega apelsinikoori keetmise ajal paar korda.
Tõsta valmis kooreribad metallrestile jahtuma. Veereta leigeid kooreribasid kristallsuhkrus ning lase neil 4 tundi kuni üleöö kuivada.
Sulata šokolaad vesivannil. Kasta apelsinikooreribad otsapidi sulašokolaadi sisse ning lase seejärel küpsetuspaberil hanguda.
Säilita õhukindlas karbis.
Retsepti koostas ja pildi tegi Kaare.
Suht lihtne teha, läks rahvale omapäraga üsna hästi peale.
Appi, kui head! Nendega on vist see lugu, et kas maitsevad või ei maitse. Ma olen oma peres ainuke, kellele need meeldivad. Sobiksid väga hästi kinkimiseks. Kuna mul oli köögis tegemist, siis seda esimest keetmist-kurnamist tegin vist lõpuks kokku kuus korda :) Osad koored jäid pehmemad, teised kõvemad.
Väga põnev. Proovin järele :-)
Absoluutsed jõulude lemmikud! Juba aastaid iga jõul neid teinud!
Peab kohe järele proovima????
Orangette
Väga mõnusad maiustused, mis sobivad imehästi näiteks jõuluperioodil nautimiseks.