200 g piparkooke
150 g rohelisi marmelaadikomme
100 g kuivatatud jõhvikaid
75 g võid
100 g suhkruga kondenspiima
Katmiseks:200 g valget šokolaadi
kookoshelbeid
Purusta küpsised, haki marmelaadikommid tükkideks. Sega kausis koos jõhvikatega.
Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi. Vala vedelik kuivainete hulka. Sega hoolega.
Veereta käte vahel väikesed pallikesed. Lase vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda.
Sulata šokolaad, kasta pallikesed sulašokolaadi ning seejärel kookoshelvestesse. Lase taas taheneda ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis/jahedas.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi pallikestest tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova ning "lumekoerast" Juta Kübarsepp.
Ma olin väga üllatunud, kui väga mulle piparkoogiga Kirju koer maitses. Teen teinekordki!
Kas selles Kirju Koera massis kakao vōi tume šokolaad ei peaks ka veel käima? Millega see tume värvus saadud on?
Aitäh küsimuse eest, usun, et see võib teistelgi segadust tekitada. Selles retseptis ei ole vaja lisada kakaod, tume värvus tuleb piparkookidest.
Tegin seda 20.12.2021 Terevisioonis, aga pallikeste asemel tegin tavalise Kirju Koera ehk toru. Valge šokolaadi sisse ei kastnud ja šokolaadis ei veeretanud. Marmelaadiks olid kodumaised apelsini-astelpaju marmelaadi-poolkerad, piparkookideks need õhukesed südamekujulised - need sobisid imehästi, segunesid lihtsasti.
Lumepallikesed
ehk "Kirju Koer" kohtub piparkoogi ja valge šokolaadiga.