170 g piparkooke
150-200 g jõhvikamoosi või pohlamoosi (nt Meie Mari)
400 g maitsestamata kohupiima
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g valget šokolaadi
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
Vooderda kandiline keeksivorm toidukilega.
Haki valge šokolaad ja sulata vesivannil. Lase veidi jahtuda.
Vahusta kohupiim, vahukoor ja vanill ühtlaseks kreemiks. Lisa sulatatud šokolaad. Sega juurde tükkideks murtud piparkoogid.
Vala kolmandik segust vormi põhja. Tõsta lusikaga peale pool moosi kogusest ja tee kaks-kolm kerget segamisliigutust alt ülesse. Nüüd pane teine kolmandik kohupiima-piparkoogisegu ja korda sama liigutust ülejäänud moosiga. Viimaseks kihiks jääb kreem. Tõsta toidukile ääred vormi peale ja pane tort 4 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
Soovi korral kaunista tort enne serveermist piparkookide, jõhvikate ja beseega või muu meelepärasega.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Keel hakkas limpsama kohe :)
Tehtud! Ma asendasin osa kohupiima jõhvika maitselise kohupiimapastaga, ja järgmine kord lisan vist lehe želatiini. Kuigi kogused jäid samaks, siis jöi veidi pehmem kui oleks soovinud. Aga maitse hea ja jõulune. Granaatõuna seemned lisasin krõmpsuks juurde.
Lisasime nats vürtsikamat moosi ja väga maitsev tuli!
Kasutasin enda tehtud jõhvikamoosi.
Kohupiimapastaga jääb kindlasti pehmem! Tugevama tulemuse jaoks võib piparkooke juurde panna. Mina tegin nö vana kooli kohupiimaga. Ja piparkoogid peavad olema head, sest tort maitseb nagu piprakook :)
See oli väga maitsev ikka.. Kindlasti jääb pidupäeva maiuste valikusse :)
Tehtud! Tegin kahekordse koguse, kasutasin 100gr. vähem šokolaadi ja väga maitsev tuli. Läheb kindlasti kordamisele!
Väga maitsev, tegin 2 korda ja teisel korral jõhvika toormoosiga!
Tehtud ja väga maitsev. Kasutasin tavalist maitsestamata kohupiima. Läks ilusti tahkeks.
Lihtne piparkoogitort
Maitsev ja väga lihtne jõuludessert piparkookide, pohlamoosi, vahukoore, kohupiima ja valge šokolaadiga. Mmmmmm!