2.5 dl tumedat siirupit
100 g võid
2 muna
150 g hapukoort
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele ja niisutamiseks:apelsinimahla
400 g Küllus pohlamoosi
Kaunistamiseks:2 dl 35% rõõska koort
1 sl tavalist suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 g maitsestamata toorjuustu
Kuumuta potis siirup, sega hulka või ja piparkoogimaitseaine ning lase jahtuda. Sega juurde lahtiklopitud munad, hapukoor ja küpsetuspulbri-jahusegu. Sega tainas ühtlaseks,
Vala tainas suurele ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises umbes 20 minutit, kuni põhi on tahke. Pruunistumist pole vaja oodata, muidu küpseb liiga kuivaks! Lase jahtuda, siis lõika tainas neljaks ühesuuruseks ristkülikuks.
Aseta üks tordipõhi tordialusele, niisuta kergelt apelsinimahlaga ja määri peale kolmandik pohlamoosist. Siis tordipõhi-apelsinimahl-moos, tordipõhi-apelsinimahl-moos ja peale viimane tordipõhi. Niisuta ka see kergelt apelsinimahlaga. Lase tordil vähemalt neli tundi jahedas maitsestuda.
Vahetult enne serveerimist kaunista tort toorjuustukreemiga. Selleks vahusta kausis toorjuust ja rõõsk koor suhkrutega kohevaks ning määri tordi peale ja külgedele, soovi korral läbi pritskoti.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mõnusalt jõulumaitseline tort :) </br> Ma tegin küpsetatud põhjadele kahvliga augud, et põhjad paremini läbi imbuks. Immutamata kujul saab sellise meekoogilaadse koogi, mis on ka mõnus! <p> Kellele meeldivad kreemisemad tordid, võib kreemi topelt teha ja osa ka põhjade vahele määrida. </p>
tainast tuli nii vähe, et ahjuplaadile tuli seda laiali määrida ja siis ka ei jagunud seda igasse nurka
Olen teinud, hea on!
Mida tähendab "suur ahjuplaat"? Ahjude ja plaatide suurused on ju väga erinevad.
Piparkoogitort
Lihtne neljakihiline piparkoogimaitseline tort, mis sobib kaunistama iga pidulauda. Kasuta näiteks Küllus pohlamoosi.