Selle siirupi abil saad anda piparkoogihõngu jookidele, pannkookidele, magustoitudele.
200 g helepruuni suhkrut
400 g tavalist suhkrut
4 tl ingveripulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
600 ml vett
1 tl vanilliekstrakti
Pane suhkrud, vürtsid ja vesi potti. Kuumuta segades tasakesi 5 minutit, kuni suhkur on sulanud.
Siis kuumuta keemiseni ja lase 15-20 minutit tasasel tulel podiseda, kuni segu on siirupilaadne.
Lase täielikult jahtuda, siis sega hulka vanilliekstrakt.
Kalla steriliseeritud pudelitesse ja sulge purgid. Pane pudelile kena silt.
Enne serveerimist raputa siirup läbi, siis lisa kohvile või kakaole, kalla pannkookidele, vahvlitele või jäätisele.
Retseptiidee siit, pildi tegi Kaare Sova.
Kauem ei soovita keeta, muutub liiga paksuks! Magus ja vürtsikas.
Piparkoogisiirup
Selle siirupi abil saad anda piparkoogihõngu jookidele, pannkookidele, magustoitudele.