Piparkoogisiirup

Selle siirupi abil saad anda piparkoogihõngu jookidele, pannkookidele, magustoitudele.

Kogus
3 x 250 g
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g helepruuni suhkrut

400 g tavalist suhkrut

4 tl ingveripulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

600 ml vett

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pane suhkrud, vürtsid ja vesi potti. Kuumuta segades tasakesi 5 minutit, kuni suhkur on sulanud. 

Siis kuumuta keemiseni ja lase 15-20 minutit tasasel tulel podiseda, kuni segu on siirupilaadne.

Lase täielikult jahtuda, siis sega hulka vanilliekstrakt. 

Kalla steriliseeritud pudelitesse ja sulge purgid. Pane pudelile kena silt. 

Enne serveerimist raputa siirup läbi, siis lisa kohvile või kakaole, kalla pannkookidele, vahvlitele või jäätisele. 

Vaata veel:

Retseptiidee siit, pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.11.2023 16:03

Kauem ei soovita keeta, muutub liiga paksuks! Magus ja vürtsikas.