2 sl (avokaadoõliga) majoneesi
1 sl avokaadoõli
340 g riivitud lillkapsast (nn lillkapsariisi)
1 sl riisiäädikat
1 avokaado
pool pikka kurki
2 x 187 g tuunikalakonservi (ventresca tuunikala tükid oliiviõlis)
1 väiksem mango
1 sl röstitud musti seesamiseemneid
Sega väikeses kausis majonees ja sriracha omavahel.
Eralda talisibula valge/heleroheline ja tumeroheline osa, haki mõlemad eraldi. Poolita avokaado, eemalda kivi, lõika viljaliha kuubikuteks. Lõika kurk pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Nõruta tuunikala. Koori mango, lõika viljaliha kuubikudeks.
Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa talisibula valge ja heleroheline osa ning prae minut aega.
Lisa riivitud lillkapsas, maitsesta u 0,5 tl soolaga. Kuumuta segades 5-7 minutit või kuni riis on läbi küpsenud ja pehme.
Lisa riisiäädikas, sega minut aega, kuni äädikas on aurustunud.
Jaota "riis" kaussidesse.
Tõsta peale avokaadokuubikud, kurgiviilud, tuunikalatükid ja mangokuubikud. Nirista peale sriracha majonees. Riputa peale veidi soola ja seesamiseemned, samuti hakitud talisibula roheline osa.
Retsept siit.
Kausi-poke tuunikala ja mangoga
Lillkapsariisil põhinev kausi-poke.