250 g ümarmudila fileed (u 10-12 kala)
1 muna
1 sibul
soola ja musta pipart
riivitud muskaatpähklit
Remulaadkaste:marineeritud sinepi-kurgisalatit vms hoidist
maitseks soola, pipart, suhkrut ja veidi sidrunimahla
Lisaks:4 burgerikuklit
1 õhukeselt viilutatud õun
siledalehist peterselli
Praadimiseks:võid ja õli
Fileeri ümarmudilad, haki fileed jämedalt. Sega kausis muna, hakitud sibula, rõõsa koore, kartulijahu ja maitseainetega ning sega ühtlaseks hakkmassiks. Pane külmkappi ootele.
Remulaadkastme jaoks sega majonees ja sinepi-kurgisalat. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja sidrunmahlaga.
Haki petersell, lõika õun õhukesteks viiludeks.
Kuumuta praepannil või ja õli. Vormi hakkmassist neli suurt hakk-kotletti, prae need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Soojenda burgerikuklid, määri vahele remulaadkastet. Tõsta peale ümarmudilapihv, siis salatileht, hakitud petersell ja õunaviilud. Tõsta peale burgerikukli pealmine pool ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Ümarmudilaburgerid
Ümarmudil (Neogobius melanostomus) on väike ahvenaliste seltsi mudillaste sugukonda kuuluv kala.