Ümarmudilaburgerid

Ümarmudil (Neogobius melanostomus) on väike ahvenaliste seltsi mudillaste sugukonda kuuluv kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kalakotletid:

250 g ümarmudila fileed (u 10-12 kala)

kartulitärklist

rõõska koort

1 muna

1 sibul

sidrunimahla

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

Remulaadkaste:

majoneesi

marineeritud sinepi-kurgisalatit vms hoidist

maitseks soola, pipart, suhkrut ja veidi sidrunimahla

Lisaks:

4 burgerikuklit

1 õhukeselt viilutatud õun

lehtsalatit

siledalehist peterselli

Praadimiseks:

võid ja õli

Valmistamine

Fileeri ümarmudilad, haki fileed jämedalt. Sega kausis muna, hakitud sibula, rõõsa koore, kartulijahu ja maitseainetega ning sega ühtlaseks hakkmassiks. Pane külmkappi ootele. 

Remulaadkastme jaoks sega majonees ja sinepi-kurgisalat. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja sidrunmahlaga.

Haki petersell, lõika õun õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta praepannil või ja õli. Vormi hakkmassist neli suurt hakk-kotletti, prae need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Soojenda burgerikuklid, määri vahele remulaadkastet. Tõsta peale ümarmudilapihv, siis salatileht, hakitud petersell ja õunaviilud. Tõsta peale burgerikukli pealmine pool ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR