2 sl maapähkliõli või tavalist õli
2-3 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud sibul soovi korral
2-3 tl riivitud värsket ingverijuurt
soola ja musta pipart
250 g täiesti jahtunud keedetud jasmiiniriisi või pikateralist riisi
100 g värskeid või külmutatud herneid (nt Härmavili)
100-200 g hakitud sinki või keedu- või grillkana
100 g värskeid seeni - nt
šiitake seeni või kukeseeni või šampinjone
2 toorest muna
2 tl seesamiõli või sojakastet
1 kimp hakitud talisibulat
hakitud värsket koriandrit
Kuumuta vokkpann tugeval tulel, lisa maapähkliõli ja kuumuta, kuni õli kergelt suitsema hakkab.
Lisa küüslauk, sibul ja ingver ning prae paar minutit pidevalt segades. Lisa keedetud riis, maitsesta soola-pipraga ja prae pidevalt segades 3-4 minutit.
Lisa herned, sink/kana ja seened. Prae pidevalt segades veel umbes 5 minutit.
Sega väikeses kausis munad seesamiõli ja/või sojakastmega ja kalla riisi hulka. Prae ja sega veel minut aega.
Lisa roheline sibul ja prae segades kuni muna on hüübinud. Kummuta serveerimisalusele ja puista peale hakitud koriandrilehti.
Briti koka James Martini retsept (Housecall, Egg Fried Rice). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin eelmise päeva jääkidest, keedetud kana ja seenteks olid väikesed kukeseened, mis ma praadisin enne kergelt läbi. Maitsev !
Praetud riis munaga
Egg fried rice on universaalne viis keedetud riisi ülejääkide kasutamiseks. Kana asemel võib kasutada seapraejääke, kooritud krevette jm.
Riis peaks olema täiesti jahtunud! Kui koduaiast on herned otsa saanud, siis tuleb appi Härmavili ;)