1 kg lambaliha
2 sibulat
2-3 tomatit
2-3 (bulgaaria) paprikat
1 pommu e. baklažaan soovi korral
soola ja soovi korral ka musta pipart
punt peterselli
soovi korral tilli ja/ või koriandrit
veidi vett (u 50 ml)
Kasuta paksupõhjalist ja/või mittenakkuvat potti, eriti hästi sobib malmpott.
Eemalda lambalihalt kelmed, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Pane malmpotti, maitsesta lambaliha soola ja punase pipraga. (Kui Sul on kondiga liha, siis eemalda liha luudelt; siin roas kasuta vaid liha).
Koori sibulad, haki peeneks ja lisa lambale.
Koori tomatid, siis lõika tükkideks ja pane potti.
Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Lõika paprikad poolringideks. Pane potti.
Koori kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks, lisa potti.
Kui kasutad baklažaani, siis lõika see tükkideks ja lisa potti.
Puista peale hakitud petersell.
Kalla potti veidi vett.
Tõsta pott tulele ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 45-60 minutit haududa. Ära sega!
Serveeri kohe.
Buglama
Buglama on aserite lambalihahautis. Kasuta nt kintsuliha või fileed.