800 g kollaseid tomateid
2,5 dl seemnetest puhastatud ja tükeldatud värsket kurki
2,5 dl tükeldatud kollast paprikat
1,2 dl hakitud sibulat
1.2 dl apelsinimahla
3 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl šampanjaäädikat või valge veini äädikat
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud Jalapeño tšillipipar (u 1 sl)
Serveerimiseks:1 avokaado
koriandriõli (vt retsepti)
Lõika tomatid pooleks, pigista seemned ja tomatimahl kausi kohale asetatud sõelale. Hõõru segu, et võimalikult palju tomatimahla kätte saada. Haki tomatid.
Pane 1,2 dl hakitud tomatist, 0,6 dl dl hakitud kurgist ja 0,6 dl hakitud paprikast kõrvale.
Pane ülejäänud tomat, kurk ja paprika köögikombaini. Lisa tomatimahl, sibul, apelsinimahl, oliiviõli, veiniäädikas, küüslauk ja jalapeno. Püreesta täiesti ühtlaseks, siis maitsesta soola-pipraga. Sega hulka kõrvale pandud köögiviljad. Kata kauss kinni ja pane ööpäevaks külmkappi.
Jaota supp 6 kausi vähel. Nirista peale koriandriõli, kaunista avokaadokuubikutega.
Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (juuli 2002, Yellow tomato gazpacho with cilantro oil and avocado)
Kollane gazpacho koriandriõli ja avokaadoga
Küpsed kollased tomatid on magusad. Alusta supi valmistamist eelmisel päeval.