Koostisosad

5 dl hakitud koriandri lehti ja õrnu varsi

1,8 dl oliiviõli

2 talisibulat või rohelist sibulat

1 sl hakitud Jalapeño tšillit (u 1 keskmine tšilli)

2 hakitud küüslauguküünt

60 ml e. 4 sl vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kõik ained v.a. vesi kannmikserisse või köögikombaini. Töötle peaaegu ühtlaseks, siis hõõru läbi peene sõela, et võimalikult palju vedelikku kätte saada.

Vispelda saadud ürdisegu hulka vesi, maitsesta soola-pipraga. 

Nipid ja soovitused:

  • Ürdiõli võib eelmisel päeval valmis teha. Hoia kinnises nõus külmkapis, enne kasutamist vispelda läbi.

Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (juuli 2002, Cilantro oil)

LISA KOMMENTAAR