Lehtkapsa-kikerhernesupp

Soodne ja toitev supp sobib hästi argipäeva õhtusöögiks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 tl rapsiõli või kookosõli

1 hakitud sibul

1 sl riivitud ingverit

2 purustatud küüslauguküünt

1 maguskartul e. bataat (u 200 g)

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 sl mahedat või keskmise teravusega karripulbrit

400 g purk konservitud kikerherneid

150 ml vähendatud rasvasisaldusega kookospiima

500 ml köögiviljapuljongit

150 g tükeldatud lehtkapsast

1 laimi mahl

1 punane tšillikaun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori maguskartul, lõika 2 cm kuubikuteks.

Kuumuta õli potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit.

Lisa ingver ja küüslauk, prae 1 minut, siis lisa maguskartulikuubikud, vürtsid ja nõrutatud kikerherned. Kuumuta veel 5 minutit, vajadusel lisa sorts vett, et vürtsid põhja ei kõrbeks. 

Lisa potti kookospiim ja puljong, siis kuumuta keemiseni ja keeda 8 minutit. Maitsesta soola-pipraga, siis pane 1/4 supist kannmikserisse ja töötle ühtlaseks püreeks. Pane potti tagasi. 

Sega supi hulka ribastatud lehtkapsas ja keeda veel 5 minutit. 

Lisa laimimahl, siis jaota supp taldrikutesse ja soovi korral kaunista tšilliviiludega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kreemjama versiooni jaoks kasuta 400 g kookospiima ja 250 ml köögiviljapuljongit

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR