1 hakitud sibul
1 sl riivitud ingverit
2 purustatud küüslauguküünt
1 maguskartul e. bataat (u 200 g)
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 sl mahedat või keskmise teravusega karripulbrit
400 g purk konservitud kikerherneid
150 ml vähendatud rasvasisaldusega kookospiima
500 ml köögiviljapuljongit
150 g tükeldatud lehtkapsast
1 laimi mahl
1 punane tšillikaun
soola ja musta pipart
Koori maguskartul, lõika 2 cm kuubikuteks.
Kuumuta õli potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit.
Lisa ingver ja küüslauk, prae 1 minut, siis lisa maguskartulikuubikud, vürtsid ja nõrutatud kikerherned. Kuumuta veel 5 minutit, vajadusel lisa sorts vett, et vürtsid põhja ei kõrbeks.
Lisa potti kookospiim ja puljong, siis kuumuta keemiseni ja keeda 8 minutit. Maitsesta soola-pipraga, siis pane 1/4 supist kannmikserisse ja töötle ühtlaseks püreeks. Pane potti tagasi.
Sega supi hulka ribastatud lehtkapsas ja keeda veel 5 minutit.
Lisa laimimahl, siis jaota supp taldrikutesse ja soovi korral kaunista tšilliviiludega.
Allikas: BBC Good Food
Lehtkapsa-kikerhernesupp
Soodne ja toitev supp sobib hästi argipäeva õhtusöögiks.