Lehtkapsas ei moodusta "pead" nagu tavaline kapsas. Toiduks kasutatakse lehtkapsa tumerohelisi ja käharaservalisi dekoratiivseid lehti. On olemas ka lillakas lehtkapsasort.
Lehtkapsas on üsna tugevamaitseline, sisaldab rohkelt C-vitamiini, karotiini, kaltsiumi, valku ja rauda. Veidi külmavõetud lehtkapsas on maitselt mahedam ja magusam, sest siis muutuvad süsivesinikud suhkruks. Lehtkapsa puine roots tükeldatakse ja pannakse küpsema enne lehtede lisamist. Hakitud lehtkapsast võib kasutada sarnaselt petersellile, see sobib salatitesse, suppidesse ja vormiroogadesse. Nii roheline kui lilla lehtkapsas sobivad erinevate roogade kaunistamiseks.
Säilita kilekotis 2-4 plusskraadi juures. Skandinaaviamaades on lehtkapsas tuntud kui "grønkål", mis tõlkes on "roheline kapsas". Muide, ingliskeelne "green cabbage" on eesti keeles tavaline peakapsas!