225 g rasvast seahakkliha
3 sl tumedat sojakastet (dark soy sauce)
2 tl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
350 g kuivatatud Hiina munanuudleid (medium)
2 sl seesamiõli
2 sl maapähkliõli
4 hakitud küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit
0,5 punti talisibulat
2 sl maapähklivõid või tahinit
2 tl heledat sojakastet (light soy sauce)
2 tl teravat tšillikastet
2 sl tšilliõli
250 ml kuuma kanapuljongit
2 tl röstitud ja jahvatatud Sichuani pipart
soola ja musta pipart
Pane seahakkliha, 1 sl tumedat sojakastet, riisivein ja 0,5 tl soola kaussi. Maitsesta musta pipraga, sega läbi. Lase 10 minutit maitsestuda.
Keeda nuudleid 4-5 minutit, siis kasta kohe külma vette, et need edasi ei keeks. Nõruta hoolega, pane kaussi. Sega juurde seesamiõli, siis kata kinni ja pane ootele. (Seda võib teha kuni 2 päeva varem; hoia kaetult külmkapis).
Pane vokkpann tugevale kuumusele. Kui pann on kuum, siis lisa maapähkliõli ja kuumuta kerge suitsemiseni.
Lisa hakitud küüslauk, hakitud ingver ja hakitud talisibul ning voki ehk prae segades 30 sekundit.
Siis lisa marineeritud seahakkliha ja prae segades mõned minutid, kuni liha värvi muudab.
Lisa ülejäänud tume sojakaste, 0,5 tl soola, tahiini, hele sojakaste, tšillikaste, tšilliõli ja kanapuljong. Maitsesta pipraga, siis kuumuta segades umbes 2 minutit.
Lisa nuudlid ja prae segades, kuni nuudlid on läbinisti kuumad.
Tõsta taldrikule, puista peale Sichuani pipart ja serveeri kohe.
Ken Hom, Spicy Szechuan noodles
Sichuani nuudlid
Ken Homi retsept. Üsna vürtsikad!