200 g värskeid šampinjone
100 g talisibulat
praadimiseks võid
2 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 tl tšillihelbeid
1 sl pruuni suhkrut
3 sl veisepuljongikontsentraati (nn fondi) või 4 puljongikuubikut
2 sl Jaapani sojakastet
2 sl seesamiõli
0,5 tl soola
Maitsevõi:3 sl õli
100 g võid
Lisaks:200 g ramen-nuudleid
2 dl mungoa idandeid
punt värsket koriandrit
2 keedetud muna soovi korral
Liha:2 x 150 g veiselihasteiki
soola ja musta pipart
praadimiseks võid
Alusta puljongist. Lõika seened viiludeks, viiluta talisibula valge osa (roheline osa jäta serveerimiseks). Lõika küüslauk õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae 3-4 minutit, Siis lisa viilutatud talisibul, küüslauk, riivitud ingver, tšillihelbed ja suhkur. Kuumuta segades minut aega.
Lisa 1,5 l vett, puljongifond ja sojakaste. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ja lase 20 minutit vaikselt podiseda.
Kurna puljong läbi sõela uude potti. Lisa seesamiõli ja sool.
Maitsevõi jaoks koori küüslauguküüned, lõika pooleks. Kuumuta väikeses potis õli, lisa küüslauk ja prae tasasel tulel, kuni küüslauk on peaaegu mustjas. Sega kogu aeg!
Võta pott tulelt, tõsta küüslauguküüned väikesesse saumikserikannu. Praetud õli kalla minema.
Pane samasse potti või, sulata ja kuumuta, kuni või on kuldne ja pähkliselt aromaatne. Kalla pruunistatud või saumikserikannu. Mikserda sulavõi ja praetud küüslauk ühtlaseks. Maitsesta soolaga.
Oled serveerimiseks valmis?
Maitsesta steigd soola-pipraga ning prae võis 2-3 minutit ühelt poolt ja 2-3 minutit teiselt poolt. Lase 5 minutit puhata, siis lõik liha 1 cm paksusteks viiludeks.
Keeda ramen-nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Lõika talisibula roheline osa viiludeks.
Jaota nuudlid, mungoaidandid ja veiselihaviilud supikaussidesse, kalla peale kuum puljong.
Kaunista rohelise sibula, koriandri ja röstsibulahelvestega. Soovi korral tõsta igale portsjonile ka keedetud muna poolik.
Nirista peale praetud küüslaugu sulavõid ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Ramen pruunistatud või ja veiselihaga
Maitseküllase leemega populaarne supp Jaapanist.