1,2 dl majoneesi
4 sl hakitud marineeritud kurki või kurgisalatit
1 hakitud väike šalottsibul
2 sl hakitud värsket tilli
2 sl hakitud kappareid
1 tl (tamari) sojakastet
Friikala:4 suuremat lestafileed või merikeelt
4 sl nisujahu
2 klopitud muna
2,5 dl õli praadimiseks
5 dl Panko riivsaia
Lisaks:4 pehmet burgerikuklit
4 viilu Cheddari juustu või Ameerika juustu
Alusta tartar-kastmest. Sega keskmise suurusega kausis majonees, marineeritud kurgisalat ja 1 sl kurgivedelikku, hakitud šalott, till, kapparid ja sojakaste vispliga omavahel. Maitsesta soolaga.
Friikala jaoks kuumuta õli keskmisel kuumusel.
Pane jahu, klopitud munad ja Panko eraldi taldrikutele. Lõika lestafileed pooleks, maitsesta soolaga. Kasta jahusse, siis munasse, siis Panko riivsaia sisse.
Prae korraga õlis umbes 4 kalatükki kuldpruuniks (u 1,5 minutit ühelt ja 1,5 minutit teiselt poolt). Siis tõsta metallrestile, maitsesta soolaga. Friti samal moel ka ülejäänud 4 kalatükki.
Määri tartar-kaste kõikidele kuklipooltele, siis aseta alumisele poolele kalatükk, siis juustuviil ja siis jälle praetud kalafileetükk. (Kuumad kalatükid sulatavad juustuviilu oma järelkuumusega).
Tõsta peale pealmine kuklipoolik ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Friikalavõileib
Pehme kukkel, pikantne tartar-kaste ja krõbe praetud kala.