Friikalavõileib

Pehme kukkel, pikantne tartar-kaste ja krõbe praetud kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tartar-kaste:

1,2 dl majoneesi

4 sl hakitud marineeritud kurki või kurgisalatit

1 hakitud väike šalottsibul

2 sl hakitud värsket tilli

2 sl hakitud kappareid

1 tl (tamari) sojakastet

soola

Friikala:

4 suuremat lestafileed või merikeelt

soola

4 sl nisujahu

2 klopitud muna

2,5 dl õli praadimiseks

5 dl Panko riivsaia

Lisaks:

4 pehmet burgerikuklit

4 viilu Cheddari juustu või Ameerika juustu

Valmistamine

Alusta tartar-kastmest. Sega keskmise suurusega kausis majonees, marineeritud kurgisalat ja 1 sl kurgivedelikku, hakitud šalott, till, kapparid ja sojakaste vispliga omavahel. Maitsesta soolaga. 

Friikala jaoks kuumuta õli keskmisel kuumusel. 

Pane jahu, klopitud munad ja Panko eraldi taldrikutele. Lõika lestafileed pooleks, maitsesta soolaga. Kasta jahusse, siis munasse, siis Panko riivsaia sisse. 

Prae korraga õlis umbes 4 kalatükki kuldpruuniks (u 1,5 minutit ühelt ja 1,5 minutit teiselt poolt). Siis tõsta metallrestile, maitsesta soolaga. Friti samal moel ka ülejäänud 4 kalatükki.

Määri tartar-kaste kõikidele kuklipooltele, siis aseta alumisele poolele kalatükk, siis juustuviil ja siis jälle praetud kalafileetükk. (Kuumad kalatükid sulatavad juustuviilu oma järelkuumusega).

Tõsta peale pealmine kuklipoolik ja serveeri kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR