Kodujuustu-hakklihalasanje

Lihtsasti valmiv lasanje, mis sobib hästi ka argiõhtusöögiks. Kodujuust annab roale maheda maitse.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9-12 lasanjeplaati

praadimiseks õli

Hakkliha-tomatikaste:

500 g hakkliha

1 sibul

2 x 400 g konservitud purustatud tomateid

2 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

2-3 sl Santa Maria suitsumaitselist grillkastet

soola ja musta pipart

suhkrut

Kodujuustukaste:

600 g kodujuustu

2 muna

2 küüslauguküünt

50 g riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Peale:

200 g riivitud Mozzarella juustu

Valmistamine

Tükelda sibul ja prae kergelt panni õlisl. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud tomatid, veidi suhkrut, tšillikaste ja grillkaste. Lase kastmel pannil veidi tasasel kuumusel podiseda. 

Samal ajal valmista kodujuustukaste. Sega kausis kodujuust, munad, purustatud küüslauk, riivitud Parmesan. Maitsesta soola-pipraga.

Kalla õhuke kiht hakkliha-tomatikastet vormi põhja. Aseta peale lasanjeplaadid, siis jälle hakkliha-tomatikaste, kodujuustukaste ja lasanjeplaadid. Toimi nii 2-3 korda vastavalt vormi suurusele. Kõige peale riputa riivitud mozzarella.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni lasanjeplaadid on noaga torgates pehmed. 

Ahjust võttes lase mõni hetk taheneda, siis on parem serveerida. Serveeri värske salatiga. 

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Toit & Trend

LISA KOMMENTAAR