9-12 lasanjeplaati
praadimiseks õli
Hakkliha-tomatikaste:500 g hakkliha
1 sibul
2 x 400 g konservitud purustatud tomateid
2 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
2-3 sl Santa Maria suitsumaitselist grillkastet
soola ja musta pipart
Kodujuustukaste:600 g kodujuustu
2 muna
50 g riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu
soola ja musta pipart
Peale:200 g riivitud Mozzarella juustu
Tükelda sibul ja prae kergelt panni õlisl. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud tomatid, veidi suhkrut, tšillikaste ja grillkaste. Lase kastmel pannil veidi tasasel kuumusel podiseda.
Samal ajal valmista kodujuustukaste. Sega kausis kodujuust, munad, purustatud küüslauk, riivitud Parmesan. Maitsesta soola-pipraga.
Kalla õhuke kiht hakkliha-tomatikastet vormi põhja. Aseta peale lasanjeplaadid, siis jälle hakkliha-tomatikaste, kodujuustukaste ja lasanjeplaadid. Toimi nii 2-3 korda vastavalt vormi suurusele. Kõige peale riputa riivitud mozzarella.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni lasanjeplaadid on noaga torgates pehmed.
Ahjust võttes lase mõni hetk taheneda, siis on parem serveerida. Serveeri värske salatiga.
Retsept ilmus ajakirjas Toit & Trend
Kodujuustu-hakklihalasanje
Lihtsasti valmiv lasanje, mis sobib hästi ka argiõhtusöögiks. Kodujuust annab roale maheda maitse.