400 g pakk gyoza pelmeene - nt VICI Pelmeenid kanalihaga “Traditional”
Kaste:400 g kookospiima või rõõska koort
1-2 tl Korea gochujang-tšillipastat või Tai punast karripastat
1-2 sl sojakastet
2 tl riisiäädikat või õunaäädikat
1-2 tl riivitud ingverijuurt
1-2 tl riivitud või hakitud küüslauku
veidi vahtrasiirupit või pruuni suhkrut või mett
Lisaks:hakitud talisibulat või sibulapealseid
röstitud seesamiseemneid
hakitud värsket peterselli või koriandrit
tšilliõli
Sega kastme ained ahjuvormis ühtlaseks. Laota pelmeenid kastmesse.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni pelmeenid on läbni küpsenud ja kaste paksenenud.
Kaunista ja serveeri, kõrvale võid pakkuda vokitud köögivilju.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev roog! Ma olen seda teinud nüüd paar korda kodus ja 2 korral seenioride kokandusringis ja on alati meeldinud sööjatele. Gochujangiga meeldib rohkem kui Tai tšillipastaga!
Aasia pelmeenid ahjuvormis
Põnev viis aasiapäraste gyoza-pelmeenide valmistamiseks. Maitseb hästi nii kookospiima kui ka tavalise vahukoorega.
Meie kasutasime VICI pelmeene kanalihaga “Traditional”.