Aasia pelmeenid ahjuvormis

Põnev viis aasiapäraste gyoza-pelmeenide valmistamiseks. Maitseb hästi nii kookospiima kui ka tavalise vahukoorega.

Meie kasutasime VICI pelmeene kanalihaga “Traditional”.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g pakk gyoza pelmeene - nt VICI Pelmeenid kanalihaga “Traditional”

Kaste:

400 g kookospiima või rõõska koort

1-2 tl Korea gochujang-tšillipastat või Tai punast karripastat

1-2 sl sojakastet

2 tl riisiäädikat või õunaäädikat

1-2 tl riivitud ingverijuurt

1-2 tl riivitud või hakitud küüslauku

veidi vahtrasiirupit või pruuni suhkrut või mett

Lisaks:

hakitud talisibulat või sibulapealseid

röstitud seesamiseemneid

hakitud värsket peterselli või koriandrit

tšilliõli

Valmistamine

Sega kastme ained ahjuvormis ühtlaseks. Laota pelmeenid kastmesse.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni pelmeenid on läbni küpsenud ja kaste paksenenud.

Kaunista ja serveeri, kõrvale võid pakkuda vokitud köögivilju.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad köögiviljatäidisega gyoza-pelmeene ja kookospiima, siis sobib roog ka veganitele.
  • Kui kasutad köögiviljatäidisega gyoza-pelmeene, siis sobib roog ka vegetaarlastele - olenemata selllest, kas kastme teed kookospiima või tavalise koorega. 
  • Kui kasutad 250 ml kookospiimapakki, siis "pikenda" seda lihtsalt veega.
  • Ma olen sama rooga ka lihtsalt pannil kaane all hautanud - maitseb ka hästi, aga siis ei teki pelmeenidele seda mõnusat krõbedat osa peale. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.10.2025 13:43

Väga maitsev roog! Ma olen seda teinud nüüd paar korda kodus ja 2 korral seenioride kokandusringis ja on alati meeldinud sööjatele. Gochujangiga meeldib rohkem kui Tai tšillipastaga!