2 sl võid või avokaadoõli
1 väiksem sibul
4 hakitud küüslauguküünt
2 x 400 g purk konservitud Pinto ube
120 ml köögiviljapuljongit
1,8 tl chipotle või tavalist tšillipulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kuivatatud punet või lõhnavat lippiat e. Mehhiko punet
1 sl laimimahla
soola ja musta pipart
Lisaks:hakitud värsket koriandrit
riivitud või murendatud juustu
tükeldatud tomatit
viilutatud või hakitud Jalapeño tšillit
Kuumuta 1 sl võid või õli potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja hauta 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja prae veel 1-2 minutit.
Lisa loputatud ja nõrutatud Pinto oad, köögiviljapuljong, chipotle tšillipulber, vürtsköömned ja pune. Sega läbi, Kuumuta podisemiseni.
Tõsta pann tulelt, siis tambi pudrunuia vms pudruks. Eriti ühtlase roa jaoks võid püreestada saumikseriga või panna segu köögikombaini.
Sega juurde 1 sl pehmet võid, kuni see on sulanud. Timmi maitse soola ja pipraga parajaks.
Serveeri soojalt, peale võid panna meelepäraseid lisandeid.
Retsept siit.
Refried beans (frijoles refritos)
Tambitud ubadest roog, mis on populaarne Mehhikos ja Tex-Mex köögis ja ka mujal Ladina-Ameerikas. Kuigi pealkirjas on Re-fried, siis tegelikult neid kaks korda ei praeta - esmalt oad keedetakse ja siis praetakse või küpsetatakse.