2 suurt apelsini
2 tervet kana, soovitavalt vabapidamisel (free-range)
Puljongi jaoks:1 suur peenestatud sibul
2.5 dl poolkuiva valget veini
1 tl lambaläätse seemneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl karripulbrit
1 peenestatud punane tšillikaun
Marinaadi jaoks:0.5 tl safranit
1 dl piima
2 sl peenelt hakitud mangotšatnit
1 sl hakitud värsket koriandrit
1 dl valget veini
2 sl heledaid rosinaid
2 sl hakitud kuivatatud aprikoose
Kastme jaoks:2 tl karripulbrit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
4 dl crème fraîche'i või hapukoort
2 dl majoneesi
Lõika apelsinid neljaks, murenda loorberilehed ja pane koos kaneelikoortega kanade sisemusse. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri kanad pealt oliivõliga, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 200-kraadises ahjus (arvesta 20 minutit poole kilo kana kohta).
Lase küpsetatud kanadel jahtuda ning eemalda seejärel linnuliha karkassilt. Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks.
Pane kanakarkass ja -liha koos puljongiainetega potti ning kata veega. Kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel vähemalt 2 tundi.
Kurna puljong läbi sõela ning eemalda liigne rasvakiht.
Kuumuta kurnatud puljongit tugevalt kuumusel, kuni potis on pool liitrit redutseeritud puljongit.
Valmista vahepeal marinaad. Kuumuta safranit ja turmeric'i tasakesi kuival pannil. Lisa piim ja kuumuta keemiseni. Sega juurde mangotšatni, koriander, vein, rosinad ja aprikoosid. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit.
Lase marinaadil jahtuda ning sega seejärel jahtunud puljongi hulka.
Tõsta kanatükid madalasse suurde vormi, vala peale marinaad. Sega ning kata hoolikalt fooliumiga. Hoia üle öö külmikus.
Kuumuta jahvatatud koriander ja karripulber kuival pannil aromaatseks. Lisa ülejäänud kastmeained ning sega marineeritud kanatükkidega.
Serveeri toatemperatuuril, kaunista hakitud koriandri ja paprikakuubikutega. Juurde paku kressi ning riisi-apelsini-fenkolisalatit.
Alllikas: The Telegraph. Vaata ka seda varianti.
Coronation Chicken 2002
~~~ 1952. aastal kuninganna Elizabeth II kroonimispidustuste lõunasöögiroa kaasaegsem variant ~~~