Röstitud orecchiette lihapallidega

Röstitud orecchiette-pasta (tillukesed "kõrvakesed") sea- ja/või vasikalihast lihapallikestega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu suitsupeekonit (u 60 g), sügavkülmutatud

225 g vasikahakkliha

225 g seahakkliha

8 küüslauguküünt

1 sibul

1,2 dl riivsaia

2 sl piima

0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid

näputäis tšillihelbeid (1/8 tl)

näputäis jahvatatud vürtspipart (1/8 tl)

näputäis suitsupaprikat (1/8 tl, Pimentón de la Vera)

soola ja musta pipart

5 dl kanapuljongit

340 g orecchiette makarone

5 sl oliiviõli

225 g värskeid maitake seeni

1 punt Toscana lehtkapsast

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 °C. 

Pane külmutatud peekoniviilud köögikombaini ning töötle peeneks puruks (selleks kulub umbes minut aega). Pane peekonipuru kaussi, lisa veisehakkliha ja seahakkliha ja sega ühtlaseks. 

Pane nüüd köögikombaini 2 küüslauguküünt ja pool sibulast ning peenesta. Lisa umbes 1/4 hakklihasegust, riivsai, piim, koriander, tšillihelbed, vürtspipar, suitsupaprika, 1 tl soola ja 0,25 tl musta pipart. Töötle ühtlaseks, siis sega saadud hakklihamass ülejäänud hakkliha hulka. Sega hästi ühtlaseks. 

Vormi hakklihamassist umbes golfipallisuurused lihapallikesed (võttes umbes 2-3 supilusikatäit hakklihasegu), surudes need kenasti kokku. Tõsta lihapallid 23x29 cm ahjuvormi, kalla peale puljong. Küpseta  190-kraadises ahjus umbes 18-20 minutit, kuni lihapallid sõrmega katsudes küpsed tunduvad. 

Siis lülita sisse ahju grillrežiim ja pruunista umbes minut aega.

Keeda orecchiette-makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, pane kaussi ja sega juurde 1 sl oliiviõli.

Samal ajal lõika ülejäänud sibulapoolik õhukesteks viiludeks.

Kuumuta suurel (malmist) praepannil 1 sl oliiviõli. Lisa väiksemateks tükkideks rebitud maitake seened, pooled sibulaviilud, 2 hakitud küüslauguküünt ja prae segades umbes 5 minutit, kuni seened on pehmed ja servadest kergelt krõbedad. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta seened taldrikule ootama. 

Pühi pann köögipaberiga kuivemaks. Lisa 1 sl oliiviõli, lisa rootsudelt rebitud ja seejärel tükkideks lõigatud lehtkapsalehed, ülejäänud sibul ja 2 hakitud küüslauguküünt. Kuumuta segades umbes 4 minutit, kuni lehtkapsas on pehme, aga mitte lödi. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta praetud seenesegu juurde. 

Pühi pann jälle köögipaberiga puhtaks, lisa 2 sl oliiviõli ja kuumuta tugeval kuumusel. Lisa orecchiette ja prae minut aega (ära sega!), siis raputa panni, sega kergelt ja prae veel mõned minutid aeg-ajalt segades, kuni orecchiette on mõnusalt krõbe ja kuldne. 

Lisa pannil olevatele makaronidele 2 õhukeselt viilutatud küüslauguküünt ning seejärel seened-lehtkapsas. Maitsesta musta pipraga. Kuumuta segades umbes 2 minutit, kuni roog on läbinisti kuum. 

Pane makaronisegu suurele vaagnale, tõsta peale lihapallid koos leemega. Riivi peale parmesani ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR