Viineristruudel

Ühest vene Youtube-kanalist leitud põnev viineriküpsetis, veidike mugandatud.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g tavalist või pärmi-lehttainast

400 g Maks&Moorits Lihameistri Eri 77,7% viinereid

2-3 sl mahedamaitselist sinepit

10 juustuviilu

150 g viilutatud marineeritud kurki

1,5-2 dl röstitud sibulahelbeid

määrimiseks muna

Herbes de Provence'i või Vahemere ürdisegu

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada. 

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Aseta lehttainaplaat kergelt jahusele lauale, vajadusel rulli õhemaks. Tõsta küpsetuspaberile. Pööra pikem külg enda poole. Jaota mõtteliselt kolmeks.

Laota keskmisele osale viinerid., nendele määri veidi sinepit, siis juustuviilud, siis marineeritud kurgi viilud ning seejärel kiht röstsibulaid. 

Tee külgmistele tainaosadele sisselõiked ning tõsta need vaheldumisi üle täidise, nii et saad väikese struudli/stritsli.

Pintselda pealt lahtiklopitud munaga, puista peale veidi ürdisegu.

Küpseta 210-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni pirukas on läbi küpsenud. Lõika viiludeks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Pöördõhuga ahjus küpsetades vali 190 C. 
  • Algretseptis puistati pirukale peale hakitud värsket sibulat. 

Idee saatis Nami-Nami kasutaja Sonera, pildid tegi Pille

LISA KOMMENTAAR

Sonera
postitatud 20.09.2018 09:05

Hästi mõusa maitsega, mille kindlasti annavad sinep ja marineeritud kurk.

Pille
postitatud 21.09.2018 15:54

Panen siia Sonera saadetud fotod ka. Aitäh retseptivihje eest, armas Sonera!

Pille
postitatud 21.09.2018 11:06

Suur aitäh Sonerale retseptivihje saatmise eest! Tegin ka eile seda - mulle ja mehele meeldis väga, lapsed ilmselt eelistavad tavalisi väikeseid viineripirukaid :) Röstsibul, juust, sinep ja marineeritud kurk teevad sellest ühe väga täiskasvanuliku ja veidi pikantse soolase piruka.

Ülla Paras
postitatud 26.09.2018 15:55

Tegin kohe, pärmilehttaignaga. Väga lihtne teha, kiirelt valmiv ja lapsele väga maitses. Aitäh retsepti eest!

Pille
postitatud 02.11.2018 15:46

Tegime jälle, mõnus!

Sirli Sikov
postitatud 31.12.2019 17:29

Tegin seda kontori jõululauale ja oli tõeline hitt! Ülikiire ja lihtne valmistada, aga tulemus väga efektne!

Kaja Laine
postitatud 13.01.2020 16:55

Seda tahaks küll teha!

Rait Kukk
postitatud 27.03.2020 15:26

maks&moorits ja saaremaa viineritest tuleb parim. ma panen ikka kanget sinepit!

Kairit Tamsalu
postitatud 16.06.2020 08:42

Järgi proovitud. Suurepärane oli!

Kersti Kersti
postitatud 16.06.2020 11:33

Tehtud, väga hea!

Ketu
postitatud 10.09.2020 13:07

Sain kunagi Eestis proovida sama täidisega pirukaid, proovisin ka kodus selle retsepti järgi, sibulahelbed jätsin ainult välja, niinii maitsev! Aitäh!