500 g tavalist või pärmi-lehttainast
400 g Maks&Moorits Lihameistri Eri 77,7% viinereid
2-3 sl mahedamaitselist sinepit
10 juustuviilu
150 g viilutatud marineeritud kurki
1,5-2 dl röstitud sibulahelbeid
määrimiseks muna
Herbes de Provence'i või Vahemere ürdisegu
Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Aseta lehttainaplaat kergelt jahusele lauale, vajadusel rulli õhemaks. Tõsta küpsetuspaberile. Pööra pikem külg enda poole. Jaota mõtteliselt kolmeks.
Laota keskmisele osale viinerid., nendele määri veidi sinepit, siis juustuviilud, siis marineeritud kurgi viilud ning seejärel kiht röstsibulaid.
Tee külgmistele tainaosadele sisselõiked ning tõsta need vaheldumisi üle täidise, nii et saad väikese struudli/stritsli.
Pintselda pealt lahtiklopitud munaga, puista peale veidi ürdisegu.
Küpseta 210-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni pirukas on läbi küpsenud. Lõika viiludeks ja serveeri.
Hästi mõusa maitsega, mille kindlasti annavad sinep ja marineeritud kurk.
Suur aitäh Sonerale retseptivihje saatmise eest! Tegin ka eile seda - mulle ja mehele meeldis väga, lapsed ilmselt eelistavad tavalisi väikeseid viineripirukaid :) Röstsibul, juust, sinep ja marineeritud kurk teevad sellest ühe väga täiskasvanuliku ja veidi pikantse soolase piruka.
Tegin kohe, pärmilehttaignaga. Väga lihtne teha, kiirelt valmiv ja lapsele väga maitses. Aitäh retsepti eest!
Tegime jälle, mõnus!
Tegin seda kontori jõululauale ja oli tõeline hitt! Ülikiire ja lihtne valmistada, aga tulemus väga efektne!
Seda tahaks küll teha!
maks&moorits ja saaremaa viineritest tuleb parim. ma panen ikka kanget sinepit!
Järgi proovitud. Suurepärane oli!
Tehtud, väga hea!
Sain kunagi Eestis proovida sama täidisega pirukaid, proovisin ka kodus selle retsepti järgi, sibulahelbed jätsin ainult välja, niinii maitsev! Aitäh!
Viineristruudel
Ühest vene Youtube-kanalist leitud põnev viineriküpsetis, veidike mugandatud.