1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1 hakitud väike punane ja 1 hakitud väike roheline paprika
240 g purk konservitud maisi
400 g purk konservitud silmube (black-eyed beans)
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
näpuotsaga tšillipulbrit
400 g purk purustatud tomateid
4 sl hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
350 g purk mahedamaitselist salsa-kastet
200-250 g riivitud juustu
Serveerimiseks:1 viilutatud avokaado
1 väike punane tšilli
150 g Saare Smetana hapukoort
värsket koriandrit
Kuumuta õli suurel kõrgete äärtega pannil või potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja paprika ning prae aeg-ajalt segades umbes 8-10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa nõrutatud mais, nõrutatud ja loputatud oad, vürtsköömned ja tšillipulber. Sega läbi, siis lisa tomatikonserv. Kuumuta keemiseni, siis lase 5 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.
Tõsta pann tulelt, lase 5 minutit jahtuda. Sega juurde värske koriander, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 23x45 cm ahjuvorm (u 6 cm kõrge) õliga.
Aseta 1 tortilja tööpinnale, tõsta peale umbes 5 sl oa-maisi-paprikasegu tortilja keskele pika "vorstina", siis keera tortilja rulli. Aseta ahjuvormi, "õmblus" allpool. Tee nii ülejäänud tortiljadega. Kui kõik 12 tortiljat on vormis ja täidist on veidi üle, siis tõsta täidis samuti vormi, ümber tortiljade.
Kalla salsa-kaste vormi, puista üle juustuga. Küpseta 20-25 minutit, kuni roog on kuum ja juust sulanud ja kuldne. Võta ahjust välja ja lase paar minutit jahtuda.
Sega avokaado ja hakitud tšilli kausis omavahel. Haki koriander.
Serveeri enchiladasid hapukoore, avokaadosegu ja hakitud koriandriga.
Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.
Tegin originaalretsepti järgi, aga silmubade asemel olid itaalia oad (cannellini) ja osa juustust oli mozzarella. Minu arust oli liiga palju maisi ja juust peab olema kindlasti "tavaline riivjuust", mozzarella ei jää siin mõnus. Muudan kogused sobivamaks..
Kindlasti kasutada võimaluse korral silmuba - nt cannellini oad on liiga pehmed. Tortijad olid mul SM soft medium wholewheat.
Enchiladad silmubade ja köögiviljadega
Silmubade (black-eyed beans) ja erinevate köögiviljadega täidetud tortiljad mõnusa juustukatte all.