Enchiladad silmubade ja köögiviljadega

Silmubade (black-eyed beans) ja erinevate köögiviljadega täidetud tortiljad mõnusa juustukatte all.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 hakitud väike punane ja 1 hakitud väike roheline paprika

240 g purk konservitud maisi

400 g purk konservitud silmube (black-eyed beans)

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

näpuotsaga tšillipulbrit

400 g purk purustatud tomateid

4 sl hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

8 nisutortiljat

350 g purk mahedamaitselist salsa-kastet

200-250 g riivitud juustu

Serveerimiseks:

1 viilutatud avokaado

1 väike punane tšilli

150 g Saare Smetana hapukoort

värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta õli suurel kõrgete äärtega pannil või potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja paprika ning prae aeg-ajalt segades umbes 8-10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. 

Lisa nõrutatud mais, nõrutatud ja loputatud oad, vürtsköömned ja tšillipulber. Sega läbi, siis lisa tomatikonserv. Kuumuta keemiseni, siis lase 5 minutit podiseda, kuni segu pakseneb. 

Tõsta pann tulelt, lase 5 minutit jahtuda. Sega juurde värske koriander, maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 23x45 cm ahjuvorm (u 6 cm kõrge) õliga. 

Aseta 1 tortilja tööpinnale, tõsta peale umbes 5 sl oa-maisi-paprikasegu tortilja keskele pika "vorstina", siis keera tortilja rulli. Aseta ahjuvormi, "õmblus" allpool. Tee nii ülejäänud tortiljadega. Kui kõik 12 tortiljat on vormis ja täidist on veidi üle, siis tõsta täidis samuti vormi, ümber tortiljade. 

Kalla salsa-kaste vormi, puista üle juustuga. Küpseta 20-25 minutit, kuni roog on kuum ja juust  sulanud ja kuldne. Võta ahjust välja ja lase paar minutit jahtuda.

Sega avokaado ja hakitud tšilli kausis omavahel. Haki koriander. 

Serveeri enchiladasid hapukoore, avokaadosegu ja hakitud koriandriga. 

Kasuta näiteks neid tooteid:

Loe veel:

Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.04.2018 19:24

Tegin originaalretsepti järgi, aga silmubade asemel olid itaalia oad (cannellini) ja osa juustust oli mozzarella. Minu arust oli liiga palju maisi ja juust peab olema kindlasti "tavaline riivjuust", mozzarella ei jää siin mõnus. Muudan kogused sobivamaks..

Pille
postitatud 20.05.2018 12:16

Kindlasti kasutada võimaluse korral silmuba - nt cannellini oad on liiga pehmed. Tortijad olid mul SM soft medium wholewheat.