Silmoa mole

Oad on hea valgu- ja kiudaineallikas. See Mehhiko roog on kalorivaene ja valmib kiiresti. Kasuta nn silmube (black-eyed beans)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Salsa:

1 peenelt hakitud punane sibul

2 hakitud suurt tomatit

2 sl värsket koriandrit

0,5 laimi mahl ja riivitud koor

Mole:

2 tl rapsiõli

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl mahedamaitselist tšillipulbrit

0,5 tl jahvatatud kaneeli

400 g purk silmube soolvees

2 tl kakaopulbrit

1 tl köögiviljapuljongi pulbrit

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega salsa komponendid - hakitud sibul ja tomat, hakitud koriander ja laimimahl ning -koor - kausis omavahel. 

Mole jaoks kuumuta õli mittenakkuval pannil. Lisa viilutatud sibul ning prae keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb. Lisa riivitud küüslauk ja sega läbi. 

Lisa vürstid, siis lisa konservitud silmoad, tomatipasta, kakaopulber ja puljongipulber. Kuumuta segades, kuni roog on parajaks paks ja tummine. Maitsesta. 

Jaota mole kaussidesse, tõsta peale salsa ja serveeri. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR