1 peenelt hakitud punane sibul
2 hakitud suurt tomatit
2 sl värsket koriandrit
0,5 laimi mahl ja riivitud koor
Mole:2 tl rapsiõli
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl mahedamaitselist tšillipulbrit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
400 g purk silmube soolvees
2 tl kakaopulbrit
1 tl köögiviljapuljongi pulbrit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
Sega salsa komponendid - hakitud sibul ja tomat, hakitud koriander ja laimimahl ning -koor - kausis omavahel.
Mole jaoks kuumuta õli mittenakkuval pannil. Lisa viilutatud sibul ning prae keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb. Lisa riivitud küüslauk ja sega läbi.
Lisa vürstid, siis lisa konservitud silmoad, tomatipasta, kakaopulber ja puljongipulber. Kuumuta segades, kuni roog on parajaks paks ja tummine. Maitsesta.
Jaota mole kaussidesse, tõsta peale salsa ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food
Silmoa mole
Oad on hea valgu- ja kiudaineallikas. See Mehhiko roog on kalorivaene ja valmib kiiresti. Kasuta nn silmube (black-eyed beans)