Kitseraguu (ragú di capretto)

Itaalia kitseraguu, mida võib serveerida nii pappardelle pasta kui ka polentaga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
3,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kondiga kitseliha

4 sl külmpressitud oliiviõli

2 sellerivart

2 porgandit

1 sibul

1 kg purustatud tomateid

3 dl kanapuljongit

6 tüümianioksa

2 (värsket) loorberilehte

20 g võid

90 g Sitsiilia rohelisi oliive

2 sl peenelt riivitud Grana Padano't või parmesani

1 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 140 C. Haki sellerivarred, porgandid ja sibul. Eemalda oliividelt kivid, lõika oliivid pooleks. 

Kuumuta õli paksupõhjalises ahjupotis keskmiselt tugeval kuumusel. Lõika kitseliha kolmeks-neljaks suuremaks tükiks, maitsesta soola-pipraga. Lisa liha potti ja prae 3-5 minutit, kuni liha on pruunistunud. 

Tõsta lihatükid välja ja hoia ahjus või fooliumi all soojas. Lisa potti köögiviljad ja prae neid 10-12 minutit, kuni need on kenasti karamelliseerunud. 

Lisa purustatud tomatid ja puljong, kuumuta keemiseni. Lisa tüümian ja loorberilehed. Pane liha uuesti potti, kata pott kaanega ja hauta ahjus 2,5-3 tundi, kuni liha on täiesti pehme.

Tõsta kitsetükid potist välja ja eemalda liha luude küljest. Kondid viska minema, liha lõika ampsusuurusteks tükkideks. Eemalda loorberilehed ja tüümianioskad, viska samuti minema.

Püreesta kaste saumikseriga ühtlaseks. Pane lihatükid kastme sisse, kuumuta läbi. Sega juurde või ja oliivid. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri pappardelle pasta või polentaga, puista peale riivitud juustu ja hakitud peterselli. 

Allikas: GourmetTraveller.au.com, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR