2 kanafileed või 1 grillkana
3 suurt kartulit
3 suurt porgandit
250 g Härmavili rohelisi herneid
5 suurt keedetud muna
12 väikest marineeritud kurki
1 väike sibul
4 sl hakitud värsket tilli
2,4 dl head majoneesi
soola ja musta pipart
Kui kasutad värsket kana, siis pane kanefileed potti, kalla peale vesi ja umbes teelusikatäis soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda 15-20 minutit või kuni kana on küps. Nõruta ja lase jahtuda, siis lõika väikesteks tükkideks.
Kui kasutad poe grillkana, siis puhasta kana luudest ja nahast, lõika liha väikesteks tükkideks.
Pane kanaliha suurde kaussi.
Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks. Koori porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Pane potti, kata veega ja lisa 1 tl soola. Kuumuta keemiseni, keeda 10-12 minutit, kuni köögiviljad on küpsed. Kalla keeduvesi minema, nõruta ja loputa külma veega, nõruta uuesti. Lase köögipaberil taheneda, siis lisa porgandid ja kartulid kaussi.
Lisa sulatatud ja nõrutatud herned, kooritud ja hakitud munad, hakitud marineeritud kurgid, hakitud sibul, hakitud till. Sega juurde majonees, maitsesta soola-pipraga.
Allikas: Natasha's Kitchen, retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Osutus väga maitsvaks salatiks !
Oh, peab ka järgi proovima!
Paras aastavahetuse jääke realiseerida ;) mina lisaksin salatisse kindlasti õuna :) annab kuidagi mõnusama ja lahedama koosluse :) aga maitse asi ja eks igaüks teeb ikka oma mokka mööda :)
Kindlasti hea.
Kana-kartulisalat
Klassikaline kartulisalat valmib singi või vorstiga, aga kanalihast saab ka väga maitsva kartulisalati. Kasuta poest ostetud grillkana liha või keeda kanafileed ise valmis. Algretseptis kasutatakse salatikastmeks ainult majoneesi - eestlastele võiks majoneesi-hapukoorekaste rohkem meeldida.