1 kg küpseid erivärvilisi tomateid
1 punane paprika
1 punane sibul
0,5 tl jahvatatud vürtspipart
2 tl valge veini äädikat
1,5 sl granaatõunasiirupit
4 sl oliiviõli + veidi serveerimiseks
1 sl värskeid pune e. oregano lehti
soola ja musta pipart
Haki kõik tomatid umbes 5 mm kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest, lõika 5 mm kuubikuteks. Haki sibul peeneks. Purusta küüslauk.
Sega suures kausis tomatid, paprika ja sibul. Tõsta kõrvale.
Vispelda väikseses kausis purustatud küüslauk, jahvatatud vürts, valge veini äädikas, granaatõunasiirup, oliiviõli ja u 1/3 tl soola omavahel. Kalla saadud kaste tomatitele ja sega õrnalt läbi.
Tõsta tomatid ja vinegrett suurele madalale taldrikule. Puista peale granaatõunaseemned ja värsked punelehekesed, nirista peale oliiviõli ja serveeri.
Ottolenghi algretseptis oli 200 g punaseid kirsstomateid, 200 g kollaseid kirsstomateid, 200 g triibulisi või ploomtomateid ning u 500 g tomateid, mis kenasti varre otsas küpsenud. Võtke lihtsalt erinevaid suveküpseid maitsvaid tomateid :)
Allikas: Ottolenghi. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ottolenghi tomatisalat granaatõunaseemnetega
Värvikas ja maitseküllane suvine salat.