Ottolenghi tomatisalat granaatõunaseemnetega

Värvikas ja maitseküllane suvine salat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid erivärvilisi tomateid

1 punane paprika

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

0,5 tl jahvatatud vürtspipart

2 tl valge veini äädikat

1,5 sl granaatõunasiirupit

4 sl oliiviõli + veidi serveerimiseks

1 granaatõun

1 sl värskeid pune e. oregano lehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki kõik tomatid umbes 5 mm kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest, lõika 5 mm kuubikuteks. Haki sibul peeneks. Purusta küüslauk. 

Sega suures kausis tomatid, paprika ja sibul. Tõsta kõrvale.

Vispelda väikseses kausis purustatud küüslauk, jahvatatud vürts, valge veini äädikas, granaatõunasiirup, oliiviõli ja u 1/3 tl soola omavahel. Kalla saadud kaste tomatitele ja sega õrnalt läbi.

Tõsta tomatid ja vinegrett suurele madalale taldrikule. Puista peale granaatõunaseemned ja värsked punelehekesed, nirista peale oliiviõli ja serveeri. 

Tomatitest:

Ottolenghi algretseptis oli 200 g punaseid kirsstomateid, 200 g kollaseid kirsstomateid, 200 g triibulisi või ploomtomateid ning u 500 g tomateid, mis kenasti varre otsas küpsenud. Võtke lihtsalt erinevaid suveküpseid maitsvaid tomateid :)

Loe veel:

Allikas: Ottolenghi. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR