2 tomatit
3 talisibulat või rohelist sibulat
1 punane tšillikaun
4 muna
1 dl piima
1 tl oliiviõli
100 g riivitud (Cheddari) juustu
2 suurt nisutortiljat
Serveerimiseks:hapukoort
Lõika tomatid pooleks, uurista seemned välja ning lõika seejärel tomat väikesteks tükkideks. Haki roheline sibul. Eemalda tšillikaunast seemned, tšilli lõika ratasteks.
Sega väikeses kausis tomat, pool rohelisest sibulast ning pool tšillist. Maitsesta soola-pipraga ning lase maitsestuda.
Teises kausis klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil. Lisa ülejäänud roheline sibul ja tšilli ning prae segades umbes minut aega. Siis kalla pannile munasegu ning kuumuta spaatliga õrnalt külgedelt keskele segades, kuni muna hakkab hüübima.
Võta pann tulelt, puista peale riivitud juust. Sega läbi, siis jaota suurtele nisutortiljadele. Keera tortilja alt ja ülalt täidisele, siis keera rulli. Lõika ristipidi pooleks ja serveeri tomatisalatiga.
Soovi korral serveeri hapukoore ja guacamole või kiire avokaadodipiga.
BBC Good Food ajakirjast pärit idee. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Tex-Mex burrito
Kiire argiõhturoog, mis sobib ka taimetoitlastele.